DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. oktobrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvijas vēstniecība Beļģijā sveic Briseles nedēļas nogales skolu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Beļģijas Karalistē informē:
9. oktobrī Latvijas vēstniece Beļģijā Lelde Līce-Līcīte tikās ar Briseles latviešu nedēļas nogales skolas vadītāju Dainu Grasi, lai sveiktu ar skolas jaunā mācību uzsākšanu. Briseles latviešu nedēļas nogales skola, beidzoties Latvijas prezidentūrai ES Padomē, ir atgriezusies ierastajā nodarbību vietā - Latvijas pārstāvniecības Eiropas Savienībā (ES) un Latvijas vēstniecības Beļģijā kopīgajās telpās. Mācības šogad uzsākuši 70 bērni vecumā no pusotra līdz 12 gadiem, nodarbības četrās vecuma grupās notiek katru sestdienu no pulksten 9.00 - 14.00.

Briseles nedēļas nogales skolas darba organizēšana notiek ciešā sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Beļģijā, Latvijas Pastāvīgo pārstāvniecību ES un Latviešu biedrību Beļģijā. Vēstniecība sniedz arī materiālu atbalstu skolas darba nodrošināšanai.

Briseles nedēļas nogales skolā bērni pilnveido latviešu valodas zināšanas, iepazīstas ar latviešu tautas tradīcijām un folkloru, kā arī svin latviešu tradicionālos svētkus. Pasākumos aktīvi tiek iesaistīti bērnu vecāki, organizējot Miķeļa dienas tirdziņu vai dodoties kopīgos laivu braucienos Dabas skolas nodarbībās. Šogad papildu valodas mācībām  un dziedāšanas nodarbībām bērniem tiks piedāvātas arī kustību teātra, rokdarbu, mākslas un folkloras nodarbības. Kopīgas rotaļas, praktiskās nodarbības un savstarpējā saziņa veicina un uztur latvisko identitāti.

Latvijas Republikas vēstniecība Beļģijas Karalistē

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI