DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Lielbritānijas vēstniece atzinīgi vērtē finanšu ministra Jāņa Reira darbu Latvijas prezidentūras laikā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 2. septembrī, finanšu ministrs Jānis Reirs iepazīšanās vizītē tikās ar Lielbritānijas vēstnieci Latvijā Sāru Kauliju (Sarah Cowley), lai pārrunātu abu valstu līdzšinējo sadarbību, kā arī politikas un finanšu jomas aktualitātes Latvijā un Lielbritānijā.

Tikšanās sākumā finanšu ministrs Jānis Reirs izteica atzinību par sadarbību ar Lielbritānijas valdības pārstāvjiem Latvijas prezidentūras laikā, īpaši izceļot vienoto izpratni jautājumos par kapitāla tirgus stiprināšanu un finanšu pakalpojumu attīstību.

Arī Lielbritānijas vēstniece apsveica ministru ar sasniegumiem Latvijas prezidentūras laikā, īpaši izceļot darbu pie visas Eiropas Savienības (ES) izaugsmei tik būtiskā Junkera plāna iedzīvināšanas. Latvijai rekordīsā laikā izdevās panākt Eiropas Stratēģisko investīciju fonda (ESIF) regulas apstiprināšanu. Tāpat tika ieguldīts nozīmīgs darbs nodokļu un banku sektora jautājumu sakārtošanā.

Runājot par nākamā gada valsts budžetu, ministrs uzsvēra rasto iespēju un vienoto izpratni par būtiskākās finansējuma daļas novirzīšanu nacionālajai aizsardzībai un drošībai, kas īpaši svarīgi ir šī brīža ģeopolitiskajā situācijā. Tajā pašā laikā Latvijai izdevies saglabāt pieļaujamo budžeta deficīta līmeni 1% apmērā no iekšzemes kopprodukta. 

Tāpat abas puses apsprieda arī Lielbritānijas būtisko lomu visas ES politikas veidošanā, pārrunājot arī Lielbritānijā plānoto referendumu par palikšanu vai izstāšanos no ES. 

Maija Straupmane
Komunikācijas departamenta direktora vietniece

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI