DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietniekam Intaram Zitānam piešķir ģenerāļa pakāpi

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Otrdien, 28.jūlijā, Ministru kabinets pieņēma lēmumu par ģenerāļa speciālās dienesta pakāpes piešķiršanu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietniekam pulkvedim Intaram Zitānam.

 I.Zitāns atbilst visiem Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā paredzētajiem nosacījumiem ģenerāļa speciālās dienesta pakāpes piešķiršanai. I.Zitāns ir nodienējis piecus gadus pulkveža speciālajā dienesta pakāpē, ieguvis augstāko izglītību - profesionālo maģistra grādu izglītības vadībā, kā arī pašreizējais dienests norit dienesta pakāpei "ģenerālis" atbilstošā amatā.

Dienesta laikā I.Zitāns sevi parādījis kā prasmīgu un iniciatīvas bagātu speciālistu un vadītāju ar plašām zināšanām. I.Zitāns ir piedalījies neskaitāmu sarežģītu ugunsgrēku dzēšanā un glābšanas darbu veikšanā. Pateicoties I.Zitāna iniciatīvai un darba spējām, tiek piesaistīti Eiropas Savienības finanšu līdzekļi, lai uzlabotu VUGD infrastruktūru, realizēti projekti ASV Bruņoto spēku Virspavēlniecības un ASV vēstniecību Civilās sadarbības programmas ietvaros, nodrošinot VUGD depo rekonstrukciju Latvijā, kā arī ieguldīts nozīmīgs darbs VUGD materiāli tehniskā nodrošinājuma pilnveidošanai. I.Zitāns dienesta laikā apbalvots 27 reizes.

I.Zitāns dienestu iekšlietu nozarē uzsāka 1995.gada 27.martā Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta departamenta Alūksnes rajona ugunsdzēsības un glābšanas daļas ugunsdzēsēja amatā. No 1996.gada 1.janvāra pārcelts Alūksnes ugunsdzēsības un glābšanas daļas Apes ugunsdzēsības un glābšanas posteņa komandiera amatā. No 1997.gada 18.jūlija dienēja VUGD Alūksnes rajona ugunsdzēsības un glābšanas daļas komandiera vietnieka amatā. No 1998.gada 1.jūlija kļuva par VUGD Alūksnes nodaļas priekšnieku. No 2003.gada 1.maija pildīja VUGD Alūksnes brigādes komandiera amata pienākumus, bet no  2007.gada 15.maija iecelts VUGD priekšnieka vietnieka amatā.

1990.gadā I.Zitāns ar izcilību beidzis Kaļiņingradas Militāro Aviācijas-Tehnisko skolu. 1999.gadā absolvējis Rīgas Aeronavigācijas institūtu un ieguvis bakalaura grādu, bet 2000.gadā Rīgas Aeronavigācijas institūtā pabeidzis pilnu kurus Starptautisko pārvadājumu organizēšanas specialitātē. 2008.gadā Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolā ieguva profesionālo maģistra grādu skolvadībā.

Māris Zariņš
Iekšlietu ministrijas
Administratīvā departamenta
Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļas
sabiedrisko attiecību speciālists

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI