DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūlijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Latvijas vēstniece Jelgavas iedzīvotājiem stāsta par Ukrainu

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Ukrainā informē:
8. jūlijā vēstniece Ukrainā Argita Daudze darba vizītē apmeklēja Jelgavu, tikās ar Jelgavas domes deputātiem un pilsētas iedzīvotājiem, kuriem ir interese uzzināt vairāk par notikumiem Ukrainā un nav vienaldzīga situācija šajā valstī.

Tikšanās laikā A. Daudze stāstīja par notiekošo Ukrainā, raksturoja pašreizējo situāciju valstī, informēja par vēstniecības aktivitātēm Latvijas prezidentūras ES Padomē laikā un īpaši par tām, kas vērstas uz atbalstu Ukrainai. A. Daudze pievērsās arī toreizējā Lietuvas vēstnieka P. Vaitiekūna rosinātajai vēstnieku vizītei Krimā 2014. gada sākumā pirms pussalas aneksijas. Viņa rādīja vēstnieku brauciena laikā tapušās fotogrāfijas, kuras šobrīd jau var uzskatīt par vēstures liecībām, kā arī atbildēja uz  klātesošo jautājumiem.

Jelgavas pilsēta 2007. gadā ir noslēgusi draudzības līgumu  ar Ukrainas Ivanofrankivskas pilsētu un kopīgi īsteno projektus gan kultūras apmaiņas, gan izglītības jomā. Jelgavas pilsētas iedzīvotāji un ukraiņu diasporas centrs Džerelo ir sagatavojis vairākas humānās palīdzības kravas iekšēji pārvietoto personu ģimenēm, kas no karadarbības pārņemtajiem Ukrainas austrumiem ir pārcēlušās dzīvot uz Ivanofrankivsku. Savukārt Jelgavas pilsētas dome jau 20. jūlijā vasaras nometnē uzņems 33 bērnus no Ukrainas  iekšēji pārvietotajām ģimenēm.

Vēstniece īpaši pateicās Jelgavas domes deputātam Andrim Tomašūnam par vizītes rosināšanu un atbalstu Latvijas un Ukrainas pilsoniskās sabiedrības saišu stiprināšanā.    

Latvijas vēstniecība Ukrainā 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI