DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. janvārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas un Gruzijas iekšlietu ministri pārrunā sadarbību iekšlietu jomā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Piektdien, 30.janvārī, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis tikās ar Gruzijas iekšlietu ministru Vahtangu Gomelauri (Vakhtang Gomelauri) un pateicās par piedalīšanos ES un Austrumu partnerības valstu tieslietu un iekšlietu ministru sanāksmē, kur viena no galvenajām diskusiju tēmām bija tiesību aizsardzības iestāžu stiprināšana un savstarpējā sadarbība.

Ministrs atzinīgi novērtēja Latvijas un Gruzijas līdzšinējo sadarbību starp abu valstu tiesību aizsardzības iestādēm un atzina, ka Gruzija ir kļuvusi par stratēģiski  svarīgu ES sadarbības partneri un valstu līdzšinējās divpusējās sadarbības nozīmīgu daļu veido arī panākumi iekšlietu nozarē.

"Iepriekšējo starpvalstu vizīšu laikā īpaša uzmanība tika pievērsta policijas sadarbības jautājumiem, kā arī sadarbībai civilo ārkārtas situāciju jomā, kur tika parakstīts starpvaldību līgums.  Šajā sadarbības jomās ir noteikti sasniegumi, kā arī ir plašas iespējas sadarbības turpmākai pilnveidošanai un stiprināšanai," norādīja Kozlovskis.

ES novērošanas misijā Gruzijā (EUMM Georgia) pašreiz piedalās Valsts policijas pārstāvis, savukārt robežu drošības jomā, Gruzijā jau kopš 2009. gada darbojas Latvijas robežsardzes sakaru virsnieki, sniedzot atbalstu robežpārbaužu veikšanā, cīņā ar nelegālo migrāciju, kā arī vīzu izsniegšanas jautājumos, lai stiprinātu ES ārējās robežas kontroli  un mazinātu nelikumīgas pārrobežas aktivitātes.

Daiga Holma
Iekšlietu ministra
Padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI