DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Valsts ieņēmumu dienesta muitas amatpersonas uz austrumu robežas novērš piecu svētbilžu un vairāk nekā 40 tūkstošu cigarešu kontrabandu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts ieņēmumu dienesta (turpmāk – VID) muitas amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus uz austrumu robežas, novērsa mēģinājumus nelegāli pārvietot piecas svētbildes un 40 800 cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām un bez akcīzes nodokļa markām.

2014.gada 14.decembrī Silenes muitas kontroles punktā uz Baltkrievijas–Latvijas robežas, veicot Latvijā iebraucoša tukša kravas automobiļa kontroli, automobiļa vadītāja personiskajā bagāžā muitas amatpersonas konstatēja koka svētbildes. Muitas kontroles pasākumu rezultātā izņemtas piecas svētbildes, kas tiks nosūtītas Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai ekspertīzes veikšanai, lai noteiktu to izcelsmi un vērtību.

Tajā pašā dienā VID muitas amatpersonas, veicot kontroles pasākumus Terehovas muitas kontroles punktā uz Baltkrievijas–Latvijas robežas, kravas automobiļa piekabes priekšējā sienā speciāli izveidotā slēptuvē konstatēja 40 400 cigaretes LM un Winston ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Turpinot kontroli, aiz piekabes aizmugurējā daļā novietotas instrumentu kastes tika konstatētas vēl 200 cigaretes Winston bez akcīzes nodokļa markām un 200 cigaretes LM ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām.

Kontroles rezultātā izņemtas 40 800 cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām un bez akcīzes nodokļa markām.

2014.gada 14.decembrī saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12pantu1 abos gadījumos uzsākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

VID Sabiedrisko attiecību daļa


1 201.12pants. Preču pārvietošana pāri Latvijas Republikas muitas robežai, tās noslēpjot no muitas kontroles. Par preču pārvietošanu pāri Latvijas Republikas muitas robežai, ja tās noslēpj no muitas kontroles vai tām piešķir citu preču izskatu, uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām līdz pieciem tūkstošiem latu, konfiscējot noslēptās preces.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI