DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. novembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju konference ieradīsies Latvijā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2014. gada 27. novembris. – No 3. līdz 4. decembrim Latvijā viesosies Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāju konference, lai ar Latvijas amatpersonām pārrunātu tuvojošos Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē. Delegāciju vadīs EP prezidents Martins Šulcs (Martin Schulz), kuram šī būs pirmā vizīte Latvijā.

M.Šulcs: "Latvijas pirmā prezidentūra Eiropas Savienības Padomē būs lieliska iespēja sevi pierādīt, un mēs esam pārliecināti, ka Latvija šo iespēju izmantos un īstenos savus pienākumus augstā profesionālajā līmenī. 2015. gada pirmā puse būs īpašs laiks, jo atsāksies ES likumu pieņemšanas process ar jauno Eiropas Parlamentu un Eiropas Komisiju. Turklāt ģeopolitiskā situācija aizvien saglabājas sarežģīta, un Latvijai prezidentūras laikā būs jāpieliek pūles, lai to uzlabotu."

Vizītes laikā EP priekšsēdētāju konference tiksies ar Latvijas Ministru kabinetu. Delegācijai plānota tikšanās arī ar Latvijas prezidentu Andri Bērziņu un Saeimas deputātiem.

Galvenās sarunu tēmas L. Straujumas un M. Šulca tikšanās laikā būs sadarbība ar Eiropas Parlamentu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā. Tāpat amatpersonas diskutēs par Latvijas prezidentūras prioritārajiem darba virzieniem: konkurētspējīgāku ES kā izaugsmes pamatu, informācijas sabiedrības stiprināšanu un ES lomu pasaulē.

Pēc tikšanās M. Šulcs un L. Straujuma piedalīsies kopīgā preses konferencē.

Mediju ievērībai: Ceturtdien, 4. decembrī, piedāvājam šādas mediju iespējas:

11:45 – 12:15 Preses konference ar Martinu Šulcu un Laimdotu Straujumu, Mazā Ģilde, Amatu iela 3/5 (dalība preses konferencē tikai iepriekš reģistrētiem dalībniekiem, lūgums pieteikties pa e-pastu anita.sukure@mfa.gov.lv līdz 3. decembra plkst. 17:00)

14:10 – 14:15 Foto/video iespēja, Martina Šulca un Andra Bērziņa tikšanās, Melngalvju nams, Rātslaukums 7

14:55 – 15:05 Foto/video iespēja, delegācijas tikšanās ar Saeimas deputātiem, Saeima, Jēkaba iela 11

Plašāka informācija par EP priekšsēdētāju konferenci pieejama mājaslapā http://www.europarl.europa.eu/aboutparliament/lv/00766d87cc/Political-bodies.html

 

Kaspars Rūklis, preses sekretārs
Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI