DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. decembrī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Filma par Rīgas Centrāltirgu sasniedz Āzijas skatītājus

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2015.gada 23.decembris. Filma "Rīgas Centrāltirgus", kas tapusi TV ciklā "Food Markets: In the Belly of the City" ar Latvijas prezidentūras ES Padomē atbalstu un sniedz ieskatu unikālajā Rīgas Centrāltirgus ansamblī, iepazīstinot ar Latvijas virtuvei tipiskiem produktiem, ir sasniegusi plašu televīzijas skatītāju loku Eiropā un Āzijā.

Filma jau drīzumā tiks izrādīta vienā no lielākajiem Ķīnas TV kanāliem (CCTV2), kā arī Korejas TV (YES TV). Tāpat to iespējams noskatīties arī starpkontinentālajos lidojumos uz Āziju. Jau tuvākajā laikā filma sasniegs arī Beļģijas, Grieķijas un Polijas skatītājus.

Savukārt Latvijas Televīzijas 1.kanāla skatītāji filmu varēs noskatīties Ziemassvētku brīvdienās – ceturtdien, 24.decembrī plkst. 15:15.

Filma runā par produktiem, kuri ārvalstīs ir maz pazīstami, piemēram, nēģi, kļavu lapās ar ieraugu gatavota lauku rupjmaize, bērzu sulu šampanietis, dziedinošās zāļu tējas, tradicionālais mājas siers un biezpiens. Filmas varoņi ir gan Latvijā pazīstamie šefpavāri Mārtiņš Sirmais, Kārlis Celms un Jānis Melnalksnis, gan Ādažu desu darbnīcas īpašnieks un Centrāltirgus tirgotājs Jānis Sauka, dziedniece un zāļu tēju tirgotāja Tatjana Bērziņa, žurnāla "Četras sezonas" galvenā redaktore un vairāku pavārgrāmatu autore Signe Meirāne un citi interesanti cilvēki.

Filmas veidošanā sadarbojās Latvijas VFS Films radošā komanda, Itālijas filmu studija STEFILM, kā arī Francijas un Vācijas televīzijas kultūras kanāls ARTE.

Filmas projekts bija iekļauts Latvijas prezidentūras ES Padomē kultūras programmā. Tās mērķis bija atklāt Latviju kā augstas profesionalitātes un iedvesmas centru, kultūras tūrisma galamērķi un uzticamu sadarbības partneri.

Linda Jākobsone,
Prezidentūras komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja
Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāts

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI