DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Latvija un Pakistāna pārrunā sadarbības veicināšanas iespējas

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
24. novembrī Rīgā notika trešās Latvijas un Pakistānas politiskās konsultācijas. Latvijas delegāciju vadīja valsts sekretāra vietnieks - politiskais direktors Eduards Stiprais. Pakistānas Ārlietu ministrijas delegācijas vadītājs bija valsts sekretāra vietnieks Eiropas jautājumos Nadīms Riazs (Nadeem Riyaz). Politiskā dialoga stiprināšanai starp Ārlietu ministrijām par regulāra divpusējo konsultāciju mehānisma izveidi tika parakstīts saprašanās memorands.

Paužot vēlmi padziļināt divpusējo sadarbību, puses atzinīgi novērtēja aktīvo vizīšu apmaiņu pēdējā gada laikā, izteica apņemšanos paplašināt goda konsulu tīklu, kā arī stiprināt tirdzniecības saišu attīstības potenciālu, īpaši farmācijas, IT, transporta un loģistikas, kā arī tekstilrūpniecības jomās. Sarunu laikā puses izteica atbalstu divpusējās līgumtiesiskās bāzes veidošanai, jau tuvākajā laikā plānojot parakstīt līgumu par izvairīšanos no dubultās aplikšanas ar nodokļiem. Puses pauda gandarījumu par sadarbības attīstību kultūras jomā, kā arī lielisko sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Konsultāciju laikā abas puses pievērsās arī Eiropas Savienības (ES) un Pakistānas dialogam, atzīmējot Latvijas prezidentūras prioritātes ES Padomē laikā, aicinot Pakistānas pārstāvjus uz ASEM (Asia Europe Meeting) izglītības ministru, kā arī transporta ministru tikšanos Rīgā 2015. gada aprīlī. Tika pārrunātas arī Baltijas valstu trīspusējās sadarbības un Dienvidāzijas reģiona iekšpolitiskās, kā arī drošības jautājumu aktualitātes. Abas puses izklāstīja savu skatījumu par situācijas attīstību Afganistānā un Ukrainā.

Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Pakistānu nodibinātas 1996. gada 29. aprīlī. Kopš 2014. gada 2. oktobra pirmais nerezidējošais Latvijas vēstnieks Pakistānā ir Igors Apokins, kas rezidē Rīgā. No 2014. gada 16. septembra Pakistānas vēstnieks Latvijā ir Dr. Kalids Husains Memons (Khalid Hussain Memon), kas rezidē Varšavā, Polijā.

Foto pieejami: http://www.flickr.com/photos//latvianmfa/sets/72157649032770129/with/15680943188/

Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments
Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI