E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9629
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja lēmums par pabalsta aprēķinu nav saprotams, jālūdz VSAA to izskaidrot

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. maijā, 2016
Aija

Labdien! Esmu otrajā bērnu kopšanas atvaļinājumā pēc kārtas, bet otrs bērniņš piedzima 18 dienas pēc pirmā bērna 2 gadu jubilejas. Pirmais dzima 24.02.14, otrs 14.03.16. Darbā neesmu izgājusi strādāt nevienu dienu, jo visur ir minēts, ka tad otrais bērnu kopšanas pabalsts tiks rēķināts, atkāpjoties 32 mēnešu perioda ietvaros. Un darba nespējas periods netiek ņemts vērā, veicot aprēķinu. Bet, saņemot lēmumu, aprēķins ir ņemts no 10 slimības dienām, ko man ir izmaksājusi darbavieta (A lapa). Kāpēc tas ir ņemts par aprēķinu, ja tās ir darba nespējas dienas?

A
atbild:
26. maijā, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra
Aiva Zīrāka, Pabalstu metodiskās vadības daļas vadītāja

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, nosakot normatīvajos aktos paredzētās  tiesības uz pabalstiem, aprēķinot to apmēru, pamatojas uz reģistrētajiem katra cilvēka datiem. Jūsu izklāstītā informācija ir nepietiekama, lai varētu sniegt atbildi. Tāpēc Jums jāvēršas VSAA nodaļā, kura ir pieņēmusi lēmumu, un jālūdz speciālists izskaidrot lēmumu saturu.

VSAA Pabalstu metodiskās vadības daļas vecākā eksperte Aiva Zīrāka iesaka: var rakstīt arī uz VSAA e-pasta adresi konsultācijām: konsultacijas@vsaa.lv, minot personas datus, kas ļautu identificēt personu kā pakalpojuma pieprasītāju.

Ja VSAA lēmums neapmierina, Jums ir tiesības  to apstrīdēt. To var darīt viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās (saņemšanas) dienas, iesniedzot Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras direktoram (adrese: Lāčplēša ielā 70a, Rīgā, LV-1011) adresētu iesniegumu tajā pašā aģentūras nodaļā, kas pieņēma lēmumu, ko vēlaties apstrīdēt.

Lēmumā, kuru esat saņēmusi par pabalstu, noteikti ir arī norāde par to, kā persona to var  apstrīdēt.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas