E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8720
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Dokumenti Uzņēmumu reģistrā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. janvārī, 2016
Aija Bitinas

Sveicināti! Vēlos saprast, kādi dokumenti jāiesniedz LR UR gadījumā, kad nododu savu z/s dēlam jaunā lauksaimnieka projekta īstenošanai. Saprotu, ka LR UR divas veidlapas 6. un 7., kur parakstus var apliecināt UR un saimniecības pārņemšanas līgums (vai to jāapliecina notariāli) jaunā īpašnieka ZG notariāli apliecināta, nodevas var nomaksāt uz vietas LR UR.

A
atbild:
08. februārī, 2016
Uzņēmumu reģistrs
Lauris Poļikarpovs, sabiedrisko attiecību speciālists

Kad ir parakstīts dokuments, uz kura pamata īpašumtiesības ir pārgājušas pie jaunā īpašnieka, jaunajam īpašniekam ir jāparaksta divi pieteikumi (6. un 7. veidlapa), ar ko viņš izsaka vēlmi kļūt par zemnieku saimniecības īpašnieku. Uzņēmumu reģistram jāiesniedz iepriekšējā īpašnieka lēmums, zemesgrāmatas kopija vai informācija par īpašumu, obligāti norādot kadastra numuru, jaunā īpašnieka notariāli apliecināts paraksta paraugs, kā arī kvīts vai tās kopija, vai internetbankas maksājuma izdruka, vai informācija par valsts nodevas apmaksu un publikāciju “Latvijas Vēstnesī”. Par valsts nodevu un publikāciju var samaksāt arī ar maksājuma karti Uzņēmumu reģistrā dokumentu iesniegšanas brīdī.

Tas, kādi dokumenti jāiesniedz, redzams Uzņēmumu reģistra mājaslapā http://www.ur.gov.lv/uznemumi.html (UR reģistri > Uzņēmumu reģistrs > Kā veikt grozījumus? > Zemnieku saimniecības īpašnieku maiņa).

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas