E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5937
Lasīšanai: 2 minūtes

Obligāto veselības pārbaudi veic arodārsts

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. decembrī, 2014
marta

Labdien! Vai pārdevējai, kas strādā rūpniecības preču veikalā, ir jāgriežas arī uz bakterioloģisko analīzi? Vai tāpēc ģimenes ārsts drīkst neparakstīt sanitāro grāmatiņu? Gan ginekologa, gan fluorogrāfa atbildes ir!

A
atbild:
14. janvārī, 2015

Atbilstoši Latvijas Republikas Ministru kabineta noteikumiem Nr.219 „Kārtība, kādā veicama obligātā veselības pārbaude” (turpmāk – Noteikumi),  gadījumā, ja darbinieks ir (vai tiks) nodarbināts darbā, kurā veselības stāvokli var ietekmēt kaitīgi darba vides faktori, darba devējam ir pienākums nosūtīt darbinieku uz obligāto veselības pārbaudi un noteikt šo pārbaužu biežumu. Ja pārdevēja darba vidē saskaras ar ķīmiskiem, bioloģiskiem, fizikāliem utt. faktoriem, kas minēti Noteikumu 1.pielikumā, tad obligātā veselības pārbaude ir jāveic.

Obligāto veselības pārbaudi darbinieks veic pie arodārsta, kurš izvērtē darbinieka veselības stāvokli, kā arī nosūta laboratorisko izmeklējumu veikšanai, un pie citiem speciālistiem obligātai mērķtiecīgai apskatei un izmeklēšanai atbilstoši Noteikumu 1.pielikumā noteiktajam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas