E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1574
Lasīšanai: 2 minūtes

Par vēstuli darba devējam

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. novembrī, 2012
Larisa Eglīte

Labdien! Vēlētos noskaidrot - esmu sājusies bezdarbniekos, bet pašlaik esmu uz slimības lapas, kas turpinās no iepriekšējās darba vietas. Nosūtīju ar ierakstītu vēstuli B slimības lapu darba devējam apstiprināšanai - sakiet lūdzu vai pastāv kāds laika ierobežojums slimības lapas apstiprināšanai un atgriešanai man.

A
atbild:
12. novembrī, 2012
Lidija Dārziņa
LV portāls

Normatīvajos aktos nav tik detalizēta regulējuma. Būtu vēlams bijušajam darba devējam  vismaz piezvanīt un painteresēties par sūtījumu.  Situācija saistīta ar sociālās drošības garantijām, un darba devējs apzinās, ka tas ir svarīgi bijušajam darba ņēmējam.

Darba likumā darbinieka tiesību un interešu aizsardzības normas paredz, ka atbildes jāsniedz ne vēlāk kā septiņu dienu laikā pēc vēstules saņemšanas. Ierakstītas vēstules skaidrojums ir Pasta likumā un Paziņošanas likumā.

Pasta likums nosaka: ierakstīta vēstule ir reģistrēts pasta sūtījums, kuru nodod pasta pakalpojumu sniegšanas vietā un kura sūtītājam tiek izsniegta kvīts. Reģistrēts pasta sūtījums adresātam tiek izsniegts pret parakstu. Paziņošanas likumā noteikts, ka dokuments, kas paziņots kā ierakstīts pasta sūtījums, uzskatāms par paziņotu septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā.

Ministru kabineta 2001.gada 3.aprīļa noteikumi Nr.152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas kārtība” darba devējam paredz pienākumu aizpildīt darbnespējas lapas B nodaļu "Darba devēja informācija" un norādīt  periodu, kurā darbinieks nav ieradies darbā sakarā ar pārejošu darbnespēju.

Saskaņā ar likumu “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” pabalstu piešķir 10 dienu laikā pēc tam, kad Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra saņēmusi pabalsta piešķiršanai nepieciešamos dokumentus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 217 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas