E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9074
Lasīšanai: 2 minūtes

Rezidentūras izdevumi

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. martā, 2016
Inga Marašinska

Labdien, jautājums attiecas uz rezidentu sadales un rezidentūras finansēšanas noteikumiem Nr.685 25.punktu. Vēlos noskaidrot, kādi konkrēti izdevumi ir attiecināmi uz ar rezidentūras organizēšanu saistītie izdevumi un ar rezidenta pašizglītību saistītie izdevumi. Jautājums izriet no 30.08.2011. MK noteikumiem Nr.685.

A
atbild:
18. martā, 2016
Veselības ministrija
Agnese Gusarova, preses sekretāre

Pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem Nr.685 „Rezidentu sadales un rezidentūras finansēšanas noteikumi”, noteikumu 25.2.2. apakšpunktā ietilpst:

- ar rezidentūras organizēšanu saistīto izdevumu segšana:  attiecināmi izdevumi, kas ietver saimniecisko, komunālo un ārstniecības iestādes citu kārtējo izdevumu, kas attiecas uz rezidentūras organizēšanu ārstniecības iestādē (t.sk. rezidentu telpu iekārtošanas, identifikācijas karšu iegādes, vienotas e-adreses nodrošināšanas, zīmogu izgatavošanas izdevumi u.tml.);

- ar rezidenta pašizglītību saistīto izdevumu segšana: attiecināmi izdevumi, kas nodrošina medicīniskās literatūras, datu bāzu, grāmatu u.c. iegādi bibliotēkai, aprīkojuma, datoru iegādi u.tml., kas paliek ārstniecības iestādes īpašumā.

Šos augstāk minētos procesus organizē un vada ārstniecības iestāde, lai atbalstītu rezidentus ar mācībām un praksei visu nepieciešamo.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 192 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas