E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 7082
Lasīšanai: 2 minūtes

Bijušā īpašnieka parādi nav jāmaksā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. aprīlī, 2015
Olija

Labdien! Man ir tāds jautājums: es nopirku vasarnīcu (nav privatizēta). Rajonā, kur atrodas vasarnīca, ir vasarnīcu kooperatīvs. Es gribēju tur iestāties, bet man pateica, ka no iepriekšēja īpašnieka ir parāds 85 eiro un šo parādu tagad vajag maksāt man. Kāpēc? Tas ir likumīgi?

A
atbild:
07. maijā, 2015
Dzīvokļu īpašnieku kooperatīvā sabiedrība "Biķernieki"
Larisa Avotiņa, valdes priekšsēdētāja

Kooperatīva prasība nomaksāt iepriekšējā vasarnīcas īpašnieka parādu nav likumīga: parāds attiecas uz īpašnieku (fizisku personu), nevis īpašumu (protams, tad, ja Jums ir noformēts pirkšanas /pārdošanas līgums un oficiāli reģistrēta īpašnieka maiņa).

Jautājums ir – vai vasarnīcas bijušais īpašnieks joprojām ir kooperatīva biedrs vai arī tiesiskās attiecības ir pārtrauktas. Kooperatīva vadībai bija jāgādā par parāda atgūšanu jebkurā gadījumā. Arī tad, ja bijušais īpašnieks vairs nav kooperatīva biedrs, tā vadība var vērsties ar prasību tiesā par parāda piedziņu.

Savukārt Jūs ar pretenzijām par citas personas parāda nelikumīgu pieprasīšanu varat rakstiski vērsties pie kooperatīva valdes, ja negūstat atbalstu – pie revidenta vai revīzijas komisijas (ja tāda ir.)

Ja parāda problēma ir principa jautājums, tad par šādu netaisnīgu prasību varat sniegt pieteikumu tiesā.

P.S. Vasarnīcu darbību nosaka LR Ministru padomes lēmums Nr.323 „Par Garāžu, vasarnīcu īpašnieku kooperatīvās sabiedrības paraugstatūtiem”, kas savukārt balstīts Kooperatīvo sabiedrību likuma normās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 260 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas