E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5931
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Var pilnvarot trešo personu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. decembrī, 2014
Signe

Vīrs, vadot vieglo automašīnu, kas reģistrēta uz sievas vārda, alkohola reibumā tiek pieķerts un automašīna nogādāta soda stāvlaukumā. Ja sieva nevar pati izņemt transportlīdzekli no soda stāvlaukuma, kādā veidā to var izdarīt vīrs? Vai var automašīnu pārrakstīt uz vīru, ja tā atrodas soda stāvlaukumā? Vai var aiziet pie notāra, lai dabūtu izziņu?

A
atbild:
23. decembrī, 2014
Valsts policija
Ilze Jurēvica, Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste

Ja sieva kā automašīnas īpašniece pati nevar ierasties soda stāvlaukumā, lai izņemtu savu transportlīdzekli, tad var pilnvarot kādu trešo personu, kura to var izdarīt (šajā gadījumā personai būs jāuzrāda gan mašīnas īpašnieces dotā pilnvara, gan arī automašīnas tehniskā pase). Bet jāņem vērā, ka tas ir iespējams tikai tad, kad lieta tikusi izskatīta un ir pieņemts lēmums.

Vīrs automašīnu izņemt nevar, jo šajā gadījumā viņam pēc lēmuma pieņemšanas un soda apmēra pēc būtības būs atņemtas tiesības uz noteiktu laiku.
Savukārt jautājums par to, vai var pārreģistrēt transportlīdzekli, kas atrodas soda stāvlaukumā, uz citas personas vārda, ir Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) kompetencē.

Redakcijas piebilde. Informācija par to, kā transportlīdzeklis pārreģistrējams uz citas personas  vārda, ir atrodama CSDD mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 251 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas