E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32493
Lasīšanai: 2 minūtes

Pēc ārkārtas aizbildnības pabalstu izmaksā pašam bērnam līdz 19 gadu vecumam

J
jautā:
22. aprīlī, 2024
Ilva

Labdien! Man aizbildnībā ir ukraiņu puisis, kuram vasarā paliks 18 gadu. Viņš mācās tehnikumā, kur apgūst vidusskolas kursu un profesiju. Šogad pabeigs otro kursu. Aizbildnība man par viņu beigsies, un puisis ir nolēmis pēc 18 gadu vecuma sasniegšanas turpināt mācības un palikt dzīvot pie mums. Vai ir pabalsti, uz kuriem es vai jau pilngadīgais puisis varam pretendēt?

A
atbild:
24. aprīlī, 2024

Labklājības ministrijas (LM) informācijā “Par atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem” ir izklāstīts, kāds atbalsts pienākas ārkārtas aizbildnim par nepilngadīgo Ukrainas civiliedzīvotāju bez vecāku pavadības aprūpi. 

Atlīdzība par ārkārtas aizbildņa pienākumu pildīšanu: 171 eiro mēnesī, neatkarīgi no bērnu skaita. 

Pabalsts bērna uzturam mēnesī: 215 eiro par bērnu līdz septiņu gadu vecuma sasniegšanai; 258 eiro par bērnu vecumā no septiņiem līdz 18 gadiem. 

Pabalsts apģērba un mīkstā inventāra (piemēram, gultas veļas, segas, spilvena, matrača) iegādei: atbilstoši pašvaldības saistošajos noteikumos paredzētajam apmēram, kāds noteikts audžuģimenē ievietotajiem bērniem (var aizvietot, izsniedzot apģērbu, apavus un citas bērnam nepieciešamās lietas). 

Atbalsta saņemšanai ārkārtas aizbildnis iesniedz rakstveida iesniegumu pašvaldībā, kuras bāriņtiesa ir pieņēmusi lēmumu par ārkārtas aizbildņa iecelšanu. Atbalstu izmaksā no attiecīgās pašvaldības budžeta līdzekļiem. 

Pašvaldība var lemt par papildu nepieciešamo pakalpojumu piešķiršanu bērna sociālās situācijas uzlabošanai. 

Pēc bērna pilngadības sasniegšanas pašvaldība pabalstu bērna uzturam turpina izmaksāt pašam bērnam līdz 19 gadu vecuma sasniegšanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 258 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas