E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30888
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
3
3

Kā saņemt ārzemēs dzīvojoša bērna dzimšanas apliecību

J
jautā:
05. novembrī, 2023
Edgars

Labdien! Jaunākā meita piedzima un dzīvo Lielbritānijā. Ar meitas māti attiecību un komunikācijas praktiski nav. Bijusī sieva neizsniedz jaunākās meitas dzimšanas apliecību. Vai man ir tiesības saņemt bērna dzimšanas apliecību ar valsts iestāžu starpniecību? Ja ir, tad kur es varu vērsties? Paldies!

A
atbild:
30. novembrī, 2023

Jāatgādina, ka vecāku kopīga aizgādība turpinās arī tad, kad vecāki dzīvo šķirti. Vecāks pārstāv savu bērnu personiskajās un mantiskajās attiecībās, un tam vecākam, kurš nedzīvo kopā ar bērnu, ir tiesības saņemt ziņas par savu bērnu. Katram vecākam ir arī pienākums un tiesības uzturēt personiskas attiecības un tiešus kontaktus ar bērnu.

Lai noskaidrotu dzimšanas apliecības saņemšanas iespējas, sazinājāmies ar Rīgas bāriņtiesu. Iestādē norādīja, ka iespējams sniegt tikai ļoti vispārīgu atbildi, jo situācija aprakstīta bez vairākām būtiskām detaļām. Bāriņtiesa aicina jūs vērsties Lielbritānijas vēstniecībā Latvijā ar lūgumu saņemt sava bērna dzimšanas apliecību, ja tajā esat norādīts kā bērna tēvs. Izvērtējot situāciju, vēstniecībā sniegs informāciju vai norādes par tālāku rīcību. Ja bērnam, kurš dzimis un dzīvo Lielbritānijā, ir piešķirta arī Latvijas pilsonība, tad bērna dzimšanas apliecības saņemšanai varat vērsties Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas