E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30813
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Zemesgrāmatas apliecības uzrādīšana

J
jautā:
24. oktobrī, 2023
Jānis

Labdien! Tika applūdināts dzīvoklis, kas ir apdrošināts. Apdrošinātāji prasa uzrādīt zemesgrāmatas apliecību personai, kas iesniedz lūgumu pēc atlīdzības kompensācijas, sakot, ka ir dzīvokļa īpašnieks. Viss jau būtu labi, bet šī apliecība ir izdota pirms vairāk nekā 10 gadiem. Ja šis dzīvoklis tiktu dāvināts kādam radiniekam, piemēram, dēlam, tad taču nederētu veca zemesgrāmatas apliecība. Kāpēc apdrošinātāji paši neskatās aktuālos datus zemesgrāmatā, bet prasa uzrādīt vecu apliecību? Vai negrib maksāt par izziņu?

A
atbild:
30. oktobrī, 2023

Zemesgrāmatas apliecība ir derīga, taču, ja tā ir sena, tad var neatspoguļot patiesus datus. Tāpēc arī apdrošinātājs prasa iesniegt aktuālo informāciju, jo īpašniekam ir pienākums sniegt visu informāciju, kas nepieciešama apdrošināšanas gadījuma konstatēšanai.

Īpašniekam nav problēmu vietnē www.zemesgramata.lv bez maksas iegūt datorizdruku no sava īpašuma nodalījuma, un nav ierobežojumu, cik bieži šādu izdruku drīkst saņemt. Arī apdrošinātājs var to iegūt, tāpat kā jebkura cita trešā persona, taču tas ir maksas pakalpojums. Apdrošinātājs visdrīzāk nav ierēķinājis šādus izdevumus, cenojot savu produktu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas