E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10408
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Speciāla regulējuma nav

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. septembrī, 2016
Jānis

Vai pastāv kāda veida regulējumi, veicot komerciālus pavadoņa/šofera pakalpojumus bērniem? Pārvadājumi tiktu veikti ar privāto auto uz līguma pamata.

A
atbild:
13. oktobrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls
Satiksmes ministrija
Viktorija Buraka, sabiedrisko attiecību speciāliste

Satiksmes ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Viktorija Buraka informē: „Pavadoņa pakalpojumi neatkarīgi no mobilitātes veida tiek veikti civiltiesiskā kārtā uz savstarpējas vienošanās pamata. Šobrīd spēkā esošajos normatīvajos aktos nav noteiktas speciālas prasības Jūsu jautājumā minētajiem pārvadājumiem “komerciāli pavadoņa/šofera pakalpojumi bērniem, kas tiek veikti ar privāto auto uz līguma pamata”.

Papildus informējam, ka, pārvadājot pasažierus, jāievēro Ministru kabineta noteikumos Nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” un citos normatīvajos aktos noteiktās prasības drošai pasažieru pārvadāšanai.”

Tātad, kā jau teikts, nav speciāla regulējuma Jūsu minētajam  komerciālam pakalpojumam – bērnu pārvadāšanai, ko veic šoferis ar savu auto, vienlaikus pildot arī pavadoņa pienākumus. Institūcija vai organizācija, ja tā slēgs līgumu par šādu pakalpojumu, līgumā noteiks prasības gan autovadītājam, gan transportlīdzeklim, kuram jāatbilst normatīvo aktu prasībām par pasažieru un bērnu pārvadāšanu, gan autovadītāja atbildību un vēl citus jautājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 250 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas