DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
1
1

VNĪ: nodots ekspluatācijā Kinoloģijas centrs Rēzeknē 

Publicitātes foto

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) vadībā pabeigti darbi pie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes Kinoloģijas centra izveides Rēzeknē, Maskavas ielā 30. Pabeidzot projektu, radīta mūsdienīga infrastruktūra muitas kinologu un darba suņu apmācībām, informē VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova. 

Centra izveide īstenota Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana” ietvaros, sadarbībā ar VID realizējot projektu “Ekonomisko noziegumu novēršana un apkarošana robežšķērsošanas vietā “Terehova". 

“Iepriekš degradētā teritorijā pārbūvējot vecu noliktavas ēku, izveidota jauna muitas darba suņu apmācībām nepieciešama infrastruktūra – plašas mācību telpas kinologiem un instruktoriem un voljēri, kur suņiem uzturēties no apmācībām brīvajā laikā., garāžu telpas un labiekārtota teritorija,” norāda VNĪ valdes locekle Jeļena Gavrilova. 

Būvdarbus Rēzeknē veica SIA "Hagberg Construction", projektēšanas darbus SIA "CMB", autoruzraudzību - SIA "CMB", būvuzraudzību - SIA "BaltLine Globe". Kinologijas centra būvdarbu izmaksas   – 541 286 eur  (bez PVN). 

VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas dienests tika izveidots 2004. gadā, un šobrīd muitā strādā 44 darba suņi kas apmācīti narkotisko un psihotropo vielu, tabakas izstrādājumu un skaidras naudas meklēšanā. 

”Šī ir nozīmīga investīcija kinologijas dienesta attīstībā. Projekta ietvaros mūsu izaicinājumi bija gana lieli un mērķi – augsti. Lepojamies, ka muitas kinologiem beidzot ir savs mācību centrs – mērķtiecīgi ir izveidota mūsdienīga mācību vide un iegādāts atbilstošs mācību aprīkojums. Esmu pārliecināts, ka sakārtota infrastruktūra nodrošinās stipru bāzi muitas kinologu un darba suņu prasmju pilnveidošanai. Muitas kinologu profesionālā meistarība un zināšanas sniedz būtisku atbalstu ikdienas cīņā pret ekonomiskajiem noziegumiem ne tikai VID, bet arī citām tiesībaizsardzības iestādēm, tostarp Valsts policijai un Valsts robežsardzei,”  atzīst VID ģenerāldirektora vietnieks muitas jomā, Muitas pārvaldes direktors R.Zukuls.  

No 2024. gada 16. līdz 19. aprīlim jaunajā Kinologijas centrā, Rēzeknē, un citviet Rēzeknes novadā norisinās Eiropas atklātais čempionāts muitas kinologiem ar darba suņiem, ko rīko VID. Ar šo plaša mēroga starptautisko pasākumu noslēgsies EEZ finanšu instrumenta projekta “Ekonomisko noziegumu novēršana un apkarošana robežšķērsošanas vietā “Terehova”” īstenošana. Čempionātā piedalīsies komandas no 12 valstu muitas dienestiem.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI