DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Latvijā notiks Eiropas atklātais čempionāts muitas kinologiem ar darba suņiem 

No 2024. gada 16. līdz 19. aprīlim Rēzeknē un Rēzeknes novadā norisināsies Eiropas atklātais čempionāts muitas kinologiem ar darba suņiem, ko rīko Valsts ieņēmumu dienests (VID). Ar šo plaša mēroga starptautisko pasākumu noslēgsies projekta “Ekonomisko noziegumu novēršana un apkarošana robežšķērsošanas vietā “Terehova”” īstenošana. Čempionātā piedalīsies komandas no 12 valstu muitas dienestiem.  

Sacensībās piedalīsies muitas kinologu komandas ar narkotisko vielu un skaidras naudas meklēšanā apmācītiem darba suņiem no Austrijas, Beļģijas, Čehijas, Igaunijas, Īrijas, Lietuvas, Moldovas, Rumānijas, Serbijas, Slovākijas, Zviedrijas un četras mājinieku komandas. Latviju čempionātā pārstāvēs divas VID Muitas pārvaldes komandas, kā arī kinologu komandas no Valsts robežsardzes un Valsts policijas.    

16. aprīļa pievakarē notiks čempionāta atklāšana, bet 17. aprīlī vienlaikus divās vietās noritēs sacensības: Rēzeknē, VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas centrā, komandas sacentīsies narkotisko vielu un skaidras naudas meklēšanā transportlīdzekļos, bet Kaunatā – meklēšanā telpās. Savukārt 18. aprīlī Ozolaines pagasta Bekšos komandas mērosies prasmēm aizliegto vielu un skaidras naudas meklēšanā bagāžā. Sacensības noslēgsies 19. aprīlī Rēzeknē, komandu pārstāvjiem startējot paklausības disciplīnā.  

Aicinām uz pasākuma svinīgo noslēgumu 19.aprīlī Rēzeknē!  

Aicinām ikvienu interesentu – plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, mācību iestāžu audzēkņus un tuvākas un tālākas apkārtnes iedzīvotājus - apmeklēt pasākumu piektdien, 19. aprīlī, kad Rēzeknē, Maskavas ielā 30, būs iespēja klātienē vērot kinologu un darba suņu startus paklausības disciplīnā, iepazīt jauno VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas centru, pašiem iesaistīties izzinošās aktivitātēs, kā arī būt klāt svinīgajā apbalvošanas ceremonijā.  

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja neierastā veidā – caur spēlēm, eksperimentiem un paraugdemonstrējumiem – labāk iepazīt ne vien kinologu, bet visa muitas dienesta darbu. Pasākuma apmeklētājus laipni gaidīsim Maskavas ielā 30, Rēzeknē no pulksten 9:00 līdz 12:00, kad norisināsies sacensības paklausības disciplīnā.   

Pulksten 13:00 VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas centrā notiks sacensību uzvarētāju apbalvošanas ceremonija un oficiālais projekta “Ekonomisko noziegumu novēršana un apkarošana robežšķērsošanas vietā “Terehova”” noslēguma pasākums, ko būs iespēja vērot arī skatītājiem.  

Projekts “Ekonomisko noziegumu novēršana un apkarošana robežšķērsošanas vietā “Terehova”” 

VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas centrs ir izveidots, īstenojot Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021. gada perioda programmas “Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana” projektu “Ekonomisko noziegumu novēršana un apkarošana robežšķērsošanas vietā “Terehova””. Savukārt muitas kinologi un darba suņi tā ietvaros 45 mēnešu laikā būtiski pilnveidoja savu profesionālo meistarību, piedaloties praktiskās pieredzes apmaiņā ar citu valstu kolēģiem, paaugstinot kvalifikāciju Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ekspertu vadītās mācībās, kā arī izstrādājot pētnieciskos darbus un izmantojot jaunās zināšanas un metodes darba suņu apmācību procesā. 

Muitas kinologu un darba suņu apmācībām nepieciešamās infrastruktūras izveide – telpu pārbūve, aprīkojuma iegāde un teritorijas labiekārtošana – Rēzeknē tika veikta līdztekus robežšķērsošanas vietas “Terehova” modernizācijas projekta darbiem, kas tika veikti VAS “Valsts nekustamie īpašumi” vadībā. Projekta ietvaros īstenotie pasākumi stiprina Latvijas muitas dienesta kapacitāti un vienlaikus sniedz atbalstu arī pārējiem robežkontroles dienestiem cīņā pret ekonomiskajiem noziegumiem uz robežām.   

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI