DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aicina medijus un nevalstiskās organizācijas pieteikties finansējuma saņemšanai Latgales informatīvās telpas stiprināšanai

Aizsardzības ministrija aicina plašsaziņas līdzekļus un nevalstiskās organizācijas, kuru pamata mērķauditorija atrodas Latgales plānošanas reģiona teritorijā, pieteikt savu dalību projektu konkursam “Atbalsts Latgales informatīvās telpas stiprināšanai”.

Projektu konkursa mērķis ir sniegt finansiālu atbalstu plašsaziņas līdzekļiem un nevalstiskajām organizācijām, lai stiprinātu Latgales un austrumu pierobežas informatīvo telpu, veicinot reģionā dzīvojošo iedzīvotāju izpratni un informētību par aizsardzības nozari un visaptverošu valsts aizsardzību, kā arī iesaistot reģiona iedzīvotājus nevalstisko organizāciju organizētos dažādos ar aizsardzības nozari saistītu aktivitāšu un projektu norisē 2024. gadā. Viens projekta pieteikums var saņemt finansējumu līdz 10 000 eiro (bez PVN) un pieteikumu iesūtīšanas termiņš ir 2024. gada 3. maijs.

“Valsts aizsardzībā būtiska ir ne tikai spēja fiziski pretoties apdraudējumam, bet arī sabiedrības psiholoģiskajai noturībai stāties pretī dezinformācijas kampaņām. Šajā izaicinošajā situācijā sevišķi nozīmīgi ir stiprināt Latgales medijus. Mums ir svarīgi, lai Latgales iedzīvotāji būtu informēti gan par austrumu robežas stiprināšanu, gan par valsts aizsardzības principiem un procesiem. Aicinu ikvienu mediju vai organizāciju izmantot šo iespēju un iesūtīt savas idejas Latgales iedzīvotāju uzrunāšanai un informēšanai,” komentē aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

Projektu konkursam pieteikties var plašsaziņas, kuru pamata mērķauditorija atrodas Latgales plānošanas reģiona teritorijā, kas nodrošina reģiona iedzīvotājiem sabiedriski politisko, sociālekonomisko vai kultūras notikumu aktualizāciju un to ietekmes padziļinātu skaidrojumu latviešu valodā.

Tāpat projektu konkursam aicinātas pieteikties nevalstiskās organizācijas, kuru darbības pamata mērķauditorija ir Latgales plānošanas reģiona iedzīvotāji un kas darbojas pilsoniskās sabiedrības attīstības jomā, risina būtiskas problēmas plašākas sabiedrības interesēs un valstisku mērķu sasniegšanai, veicinot sabiedrības līdzdalību.

Projekta ietvaros pretendentam jāveido oriģinālsaturs latviešu valodā par aizsardzības nozarei aktuāliem tematiem un jāizplata tas ar sev pieejamo resursu palīdzību, iekļaujot tos medija skatītākajos laikos (prime time) vai laikrakstā. Tāpat pretendents var veidot tiešās komunikācijas pasākumus, informatīvās lekcijas vai citus sabiedrības iesaistes pasākumus latviešu valodā par aizsardzības nozarei aktuālajām tēmām.

Katrs pretendents var iesniegt vienu projektu atbilstoši aizsardzības nozarei aktuālajiem tematam/-iem, kas norādīti konkursa nolikumā.

Lai pieteiktos projektu konkursam, pretendentam līdz 3. maijam uz e-pasta adresi pasts@mod.gov.lv jāiesūta aizpildīts projektu konkursa pieteikums un projekta iesniedzēja apliecinājums. Dokumenti ir atrodami projekta konkursa nolikumā. Ar projektu konkursa “Atbalsts Latgales informatīvās telpas stiprināšanai” nolikumu var iepazīties Aizsardzības ministrijas mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI