DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

LLKA biedru kopsapulcē apstiprina trīs jaunu biedru uzņemšanu

Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija (LLKA) piektdien, 12.aprīlī, apstirināja trīs jaunu biedrus – KS “Baltijas Dārzeņi”, Ekoloģisks.lv” un “Agro Green Projects”. Jaunuzņemtie biedri norāda, ka ir apņēmības pilni attīstīt savas nozares, apvienojot kopdarbībā lauksaimniekus, nostiprinot savas pozīcijas tirgū un investējot attīstībā.

Raitis Rodiņš, kooperatīva “Ekoloģisks.lv” valdes priekšsēdētājs: “Mums pašlaik izdodas piedalīties skolu iepirkumos ar savu biedru produkciju Siguldā un Limbažos, taču lai varētu piedāvāt Latvijā audzētus augļus un dārzeņus visās Latvijas skolās, ir nepieciešams tieši tāds atbalsts mūsu ražotājiem kāds tas ir manā novadā – Siguldā”.

“Viena no mūsu prioritātēm ir atgriezties pie 5 % PVN. Šā gada maija beigās Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes zinātnieki sniegs pirmo vērtējumu par ietekmi, palielinot PVN Latvijai raksturīgiem dārzeņiem uz valsts budžetu. Taču jau šobrīd ir aptveramas negatīvas sekas: tirgū arvien vairāk ir sastopami ārvalstu augļi un dārzeņi. Turklāt, kā tika norādīts LLKA preses paziņojumā, var manīt, ka tiek ievesti arī agresorvalsts Krievijas izcelsmes gurķi caur Poliju. Tāda sitācija noteikti neveicina Latvijas ražotāju uzplaukumu, drīzāk otrādi”, aktualitāti augļu un dārzeņu tirgū akcentē KS “Baltijas dārzeņi” valdes priekšsēdētājs Jānis Bušs.

Arī LLKA ģenerāldirektors Rolands Feldmanis papildina: “Nevar izslēgt to apstākli, ka ir vēlme iesaistīties PVN karuseļu darījumos, izmantojot augļu un dārzeņu nozari. Kā savā atskaitē pirms kāda laika minēja Eiropas prokurors Gatis Doniks, PVN noziegumu skaits Eiropā ir vislielākais un it īpaši tas attiecās uz Polijas lauksaimniecību.

Šobrīd LLKA biedru sarakstu veido 50 kooperatīvās sabiedrības, kuru kopējais apgrozījums sastāda ap 800 miljoniem eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI