DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība
1
1

Ražošanas valsts norādīšana uz pārtikas produktiem veicinās patērētāju informētību

Ceturtdien, 25. aprīlī, Saeima trešajā – galīgajā – lasījumā pieņēma grozījumus Pārtikas aprites uzraudzības likumā, kas uzliek par pienākumu tirdzniecības vietās norādīt pārtikas produktu ražošanas valsti.  

Attiecīgo valsti būs jānorāda rakstveidā vai ar tās karoga attēlu. Izņēmums būs Krievijā un Baltkrievijā ražotie produkti, kuriem informācija par ražošanas valsti būs jānorāda tikai rakstveidā. 

“Esmu vairākkārt uzsvēris, ka veikalos nepieciešams uz pārtikas produktiem patērētājiem viegli saprotamā veidā norādīt produktu ražošanas valsti. Šī informācija ļaus izvairīties no maldinošiem mārketinga saukļiem un produktu nosaukumiem, kā arī sniegs pircējiem pārliecību, ka ar savu maciņu netiek atbalstīta Krievijas un Baltkrievijas agresija Ukrainā. Esmu gandarīts par Saeimas pieņemto lēmumu,” norāda zemkopības ministrs Armands Krauze.  

Ražošanas valsts norādīšana uz pārtikas produktiem skaidrā un saprotamā veidā ne tikai nodrošinās patērētāju tiesības būt informētiem, bet arī veicinās vietējās izcelsmes pārtikas patēriņu.  

Jaunās prasības stāsies spēkā no 2024.gada 1.septembra. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI