DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. februārī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ECOFIN sanāksmē apspriedīs EIB stratēģiskos virzienus un diskutēs par finanšu pratību

No 23. līdz 24. februārim finanšu ministrs Arvils Ašeradens un Finanšu ministrijas pārstāvji piedalīsies Eirogrupas sanāksmē un Eiropas Savienības (ES) Ekonomisko un finanšu jautājumu padomes (ECOFIN) sanāksmē, kas norisināsies Gentē, Beļģijā.

Eirogrupas sanāksmē plānots pārrunāt makroekonomiskās norises un perspektīvas. Savukārt Eirogrupas paplašinātā formāta sanāksmē paredzēts pārrunāt Eiropas kapitāla un finanšu tirgu nākotni, diskutējot par Eirogrupas paziņojuma projektu.

ECOFIN sanāksmē plānots diskutēt par Eiropas Investīciju bankas (EIB) stratēģisko virzienu. EIB grupas mērķis ir aktīvāk izmantot tās resursus un instrumentus ES stratēģiski svarīgās jomās, jo īpaši ES drošības, konkurētspējas un  stratēģiskās autonomijas stiprināšanā. EIB grupai kā Latvijas stratēģiskajam partnerim ir izšķiroša loma gan valsts, gan privātā sektora investīciju veicināšanā Latvijā. EIB iesaiste ne tikai veicina ieguldījumu stabilitāti, bet arī liecina par ieguldījumu drošību mūsdienu sarežģītajos ģeopolitiskajos apstākļos.

Sanāksmes laikā ministri un centrālo banku vadītāji apmainīsies viedokļiem par Kapitāla tirgus savienību, koncentrējoties uz finanšu pratību un privātpersonu iesaisti. ES vēl arvien saglabājas augsta kapitāla tirgus fragmentācija un atkarība no banku finansējuma. Attiecīgi viena no nākotnes prioritātēm varētu būt iedzīvotāju uzkrājumu ieguldīšana kapitāla tirgū. Taču ir būtiski uzlabot iedzīvotāju finanšu pratību, lai tie varētu pilnvērtīgi veikt ieguldījumu izvēles.

Sanāksmes turpinājumā dalībnieki pārrunās ECOFIN ieguldījumu topošajā Eiropas Komisijas konkurētspējas darba kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI