DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. februārī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika
2
2

Pie Brīvības pieminekļa pulcēsies Ukrainas atbalsta mītiņā “Kopā līdz uzvarai!”

Publicitātes foto.

Aicinot solidarizēties ar Ukrainas tautu, sestdien, 24. februārī, pie Brīvības pieminekļa notiks mītiņš, lai paustu atbalstu Ukrainai un nosodītu Krievijas uzsākto noziedzīgo un agresīvo karu. Aktuālā informācija gan par mītiņu, gan par citiem vairākiem desmitiem Ukrainas atbalsta pasākumiem visā Latvijā pieejama mājaslapā kopalidzuzvarai.lv

Mītiņā ikviens aicināts pulcēties pie Brīvības pieminekļa no plkst. 12.30, oficiālās programmas sākums plkst. 13.00. Mītiņu vadīs pētnieciskā žurnāliste Olga Dragiļeva un radio ētera personība Valdis Melderis, tajā izskanēs uzrunas un muzikāli priekšnesumi no cilvēkiem, kas pēdējos divus gadus ir veltījuši palīdzībai un atbalstam Ukrainai.

Klātesošos uzrunās Ukrainas armijas mediķe un gada Eiropas cilvēks Latvijā Sarmīte Cīrule, Līvānu 1. vidusskolas skolotāja Sandra Kivleniece, alpīnists Valdis Puriņš, tulce Viktorija Prituļaka, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, Latvijas Pilsoniskās alianses Padomes priekšsēdētājs Georgs Rubenis, disidente Lidija Doroņina-Lasmane un uzņēmējs, profesors un zemessargs Juris Alberts Ulmanis.

Mītiņā ir plānotas arī Latvijas amatpersonu – tostarp Saeimas priekšsēdētājas Daigas Mieriņas un Ministru prezidentes Evikas Siliņas – un Lietuvas, Igaunijas valsts amatpersonu uzrunas.

Mītiņā piedalīsies mūziķes Ieva Akuratere un Anastasija Vasilenko, mūziķis un zemessargs Rihards Saule, ukraiņu māksliniece Darja Kalašņikova, biedrība “Mākslas akadēmija”, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieri Vadims Nikolajčuks un Rodions Kuzmins, kā arī Ārlietu ministrijas koris ar diriģentu Rūdolfu Bērtiņu.

Mītiņa tiešraidei varēs sekot līdzi LTV1, Latvijas Radio un TV24. Aktuālā informācija par mītiņu tiks publicēta mājaslapā kopalidzuzvarai.lv.

Mītiņa dalībniekus organizatori aicina ņemt līdzi Ukrainas un Latvijas karogus, kā arī apģērbā iekļaut Ukrainas karoga krāsas. Tāpat organizatori aicina ņemt līdzi dzeltenus un zilus ziedus un svecītes, ko varēs nolikt pie Brīvības pieminekļa un Ukrainas vēstniecības. Pie Brīvības pieminekļa darbosies ierakumu sveču darbnīcas un mantu ziedojumu punkti.

Mītiņu “Kopā līdz uzvarai!” rīko Latvijas Pilsoniskā alianse kopā ar domubiedriem – Gribu palīdzēt bēgļiem, Eiropas Kustība Latvijā, Tavi draugi. Organizatori lūdz dalībniekus būt atbildīgiem un cieņpilni izturēties pret ikvienu pasākumā iesaistīto.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI