DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Sadarbībai starp lauksaimniecību un mežsaimniecību būtisku lomu sniedz zinātnieku iesaiste

FOTO: Publicitātes foto

Šodien, 8.novembrī, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijā (LLKA) uz kārtējo sanāksmi tika aicināti pārstāvji no Latvijas Loģistikas asociācija un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU), lai apspriestu graudu un meža nozaru sadarbības perspektīvas, modelējot savstarpējo sadarbību un uzskaites sistēmu.

“Rīgas Tehniskās universitātes izstrādātais modelis palīdz izsekot ekonomiskiem aspektiem, kurus vēl vajadzētu pārrunāt un izdiskutēt ar graudu un meža nozaru ekspertiem,” komentē LLKA ģenerāldirektors Rolands Feldmanis.

Zinātnes sasaiste ar praksi starp graudu un meža nozarēm ir viens no būtiskākajiem projekta aspektiem. “Statistikas datu vienādošana un ticamības pakāpes pārbaude ir galvenais faktors, kas noteiktu kopdarba lietišķo izmantošanu”, skaidro RTU pētnieks Vitālijs Boļšakovs.

Projekts tika uzsākts 2019.gada beigās, taču t.s. “kovidlaiks” ieviesa korekcijas – projekta nodošanas termiņš tika pagarināts līdz 2024.gada vidum.

Projekta ietvaros ir izveidota programma “Graudvedis”, kas nodrošina lauksaimniecības uzņēmumu pārvadājumu datu uzskaiti, pārvadājumu procesu pārvaldību, kā arī ir sagatavots transportu uzņēmumu kopdarbības modelis. Darbs vēl turpinās pie rokasgrāmatas sagatavošanas programmai “Graudvedis” un citu materiālu sagatavošanas, kas veicinātu starpnozaru sadarbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI