DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. oktobrī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

LOSP aicina Ministru kabinetu steidzami apstiprināt noteikumus “Ieguldījumi materiālajos aktīvos”

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome (LOSP) pārstāvji šā gada 26. oktobra ārkārtas sanāksmē, kurā piedalījās kā Zemkopības ministrijas (ZM), tā arī vairāku vadošo lauksaimniecības nozaru organizācijas, pauž satraukumu par Ministru kabineta kavēšanos ar normatīvā regulējuma “Ieguldījumi materiālajos aktīvos” pieņemšanu. Normatīvā regulējuma kavēšanās jau šobrīd būtiski ietekmē - bremzē, lauksaimniecības nozares darba procesus, kā arī jau veido negatīvu ietekmi uz nozares darbu kopumā.

Ministru kabinetā jau ilgstoši kavējas lēmuma pieņemšana par normatīvo regulējumu. Nedrīkstētu būt tāda situācija, ka lauksaimnieki jau ilgstoši ir gatavi veikt ieguldījumus un attīstīt kā savu, tā nozares darbu kopumā, bet ir spiesti salikt rokas klēpī un nenoteiktu laiku gaidīt. Ir jāsaprot, ka lauksaimnieki savlaicīgi gatavo projekta pieteikumus un plāno savus ieguldījumus ilgtermiņa attīstībā, it īpaši šā brīža neskaidrajos apstākļos, kas saistīti ar energoresursu cenu straujo kāpumu. Lai lauksaimnieki nekavējoties varētu iesniegt projektu pieteikumus energoefektivitātes paaugstināšanai, normatīvā regulējuma apstiprinājums ne dienu nedrīkst kavēties,” uzsver LOSP valdes loceklis Kaspars Melnis.

Aizvadītajā ārkārtas sanāksmē, kurā, t.sk., piedalījās ZM konsultatīvās padomes pārstāvji, kā arī lauksaimnieku organizācijas, kuras pārstāv gan ražojošās, gan pārstrādes nozares un visas klātesošās organizācijas, izņemot Zemnieku Saeimas pārstāvi, bija vienisprātis, ka MK noteikumi jāpieņem bez kavēšanās un esošajā - ZM piedāvātajā, redakcijā.

LOSP ir biedrība, kas apvieno vairāk nekā 50 valsts mēroga ražotāju un pārstrādātāju nevalstiskās organizācijas, kas aptver visu Latvijas teritoriju un visus ražošanas sektorus, pārstāvot vairāk nekā 10 tūkst. lauksaimnieku un 45 tūkst. lauku iedzīvotāju intereses. Organizācija formulē vienotu lauksaimnieku viedokli ražotāju interešu aizstāvībai un tālākām sarunām ar valsts pārvaldes institūcijām, kā arī citiem sadarbības partneriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI