DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

RSU Liepājas filiāle aicina uz konferenci par komunikāciju un veselības aprūpi

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Māsas, ārstu palīgi un citi ar medicīnu gan saistītu, gan nesaistītu profesiju pārstāvji aicināti piektdien, 27. maijā, no plkst. 10.00 līdz 16.00 tiešsaistē piedalīties konferencē Komunikācijas un aprūpes kvalitātes problemātika slimību un emocionālās krīzes gadījumos. Konferenci rīko Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Liepājas filiāle, un tā aptvers tādus jautājumus kā aprūpes kvalitāte māsu praksē, biežākās demences, krīzes komunikācija, transplantoloģija, postpatiesības laikmeta aspekti, seksuālā un reproduktīvā veselība un bipolāri afektīvie traucējumi. Dalība pasākumā bez maksas, konferences virtuālais apmeklējums sniegs 6,5 tālākizglītības punktus.

“Esam gājuši cauri spriedzes pilnam posmam, kad no veselības aprūpes profesionāļiem tikusi prasīta īpaša pašaizliedzība. Kā noturēt humānos principus un augstu aprūpes latiņu laikā, kad kvalitātei priekšplānā aizbīdīta kvantitāte?” konferences centrālo jautājumu iezīmē RSU Liepājas filiāles direktore Dita Role, piebilstot, ka pasākuma programma aptver dažādas disciplīnas, tāpēc tā būs saistoša plašam interesentu lokam.

Konferences pirmajā daļā plānots skatīt trīs tēmas. Par aprūpes kvalitātes problemātiku māsu praksē runās RSU docētājas Līga Ēriksone un Solvita Smilgzieda, ar biežākajām demencēm un to radīto slogu  klīniskajā praksē iepazīstinās ārsts neirologs, RSU Militārās medicīnas pētījumu un studiju centra vadītājs asoc. prof. Ainārs Stepens, bet par komunikāciju krīzes brīžos darbā ar pacientu stāstīs ārste pediatre Jūlija Cīrule-Galuza.

Dienas otrās puses programmu ievadīs transplantologa un RSU Ķirurģijas katedras docenta Jāņa Jušinska referāts par orgānu donoru kustību un transplantoloģiju Latvijā, RSU doktorantes un žurnāla ārstiem Medicus Bonus galvenās redaktores Aijas Kažokas stāstījums par prāta darbināšanu un patiesības noskaidrošanu post-patiesības informācijas laikā un asociētās profesores Andas Ķīvītes-Urtānes uzruna par seksuālo un reproduktīvo veselību kā Latvijas sabiedrības veselības karsto kartupeli

Ar RSU Liepājas filiāles radošo sadarbības projektu skumju krustcelēs iepazīstinās filiāles direktore Dita Role. Konferences turpinājumā dalībnieki varēs noklausīties emocionāli skaudro audiostāstu Diagnoze – maniakālā depresija, kuru veidojusi aktrise Karīna Tatarinova, skaņu režisors Ivars Ozols, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas audiovizuālās komunikācijas multimediju dizaina izglītības programmas audzēkņi. Audiostāsta tapšanu finansiāli atbalstījusi Liepājas pilsētas pašvaldība. Savukārt konferenci noslēgs bērnu un jauniešu psihiatres Evijas Siliņas ziņojums par bipolāri afektīvajiem traucējumiem. Pasākuma izskaņā – jautājumi un diskusijas par dienas gaitā dzirdēto.

Plašāka informācija par pieteikšanos: www.rsu.lv/aktualitates/liepajas-filiale-riko-komunikacijas-un-aprupes-kvalitates-problematikai-veltitu

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI