DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Projekta “Baltic Sea Food” ietvaros izstrādāts pārtikas izplatīšanas biznesa modelis

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 17. līdz 18.septembrim Somijā, Lahti pilsētā tikās projekta “Baltic Sea Food” partneri, lai apspriestu sasniegtos rezultātus un vēl plānotos darbus.

Kopā strādājot visiem projekta partneriem ir izstrādāts Biznesa modelis, kas paredzēts vietējā ēdiena ražotājiem un piegādātājiem, kas nodarbojas ar B2C (bizness – patērētājs/ business-to-consumer) piegādes veidu, radīt jaunu B2B (bizness – biznesam/ business-to-business) pārdošanas tīklu, izmantojot maza mēroga vietējos pārtikas piegādes tīklus. Ar izstrādāto materiālu “Vietējās pārtikas izplatīšanas modeli bizness - biznesam” iespējams iepazīties šeit: https://www.celotajs.lv/g/www/news/2019/Business_model_BSF.pdf .

Asnāte Ziemele, LLTA “Lauku Ceļotājs” prezidente: “Mēs vēlamies izcelt, katru mazo, unikālo vietējo pārtikas ražotāju, lai tie spētu sanākt kopā un veidotu kopuzņēmumus jeb kooperatīvus, veidojot īsas produktu piegādes ķēdes. Tikai apvienojoties mazajiem ražotājiem ir iespējas veidot un atrast pārdošanas kanālus, kopā veidojot lielāku apjomu un, radot iespēju produktus pārdot restorāniem, kafejnīcām un lielākiem ēdināšanas uzņēmumiem, kuri tos nogādā gala patērētājiem. Tāpēc projekta ietvaros tagad notiek noslēdzošie darbi pie rokasgrāmatas kooperatīviem un sadarbības tīkliem, kas būs kā iedvesma B2B tirdzniecības veicināšanai, sadarbības tīklu veidošanai vietējā ēdiena izplatīšanai un padarīt tos pieejamākus. Latvijā kā pilotkooperatīvs ir izvēlēts “Kuldīgas labumi”, kam šobrīd tiek izstrādāts Biznesa darbības plāns, kura izstrādes rezultātā ceram, ka kooperatīvs spēs sasniegt rezultatīvos rādītājus, paplašināt savu darbības lauku un palīdzēt mājražotājiem pēc iespējas plašāk sasniegt noieta tirgu.”

Atgādinām, ka projekta mērķis ir B2B (bizness-biznesam) izplatīšanas modeļa izveide, lai pēc iespējas vairāk atbalstītu vietējos pārtikas ražotājus Baltijas jūras reģiona lauku teritorijās. gaitā tiks izveidots praktisks instruments, kas ļaus izveidot izmaksu un cilvēkresursu saudzējošu risinājumu savas produkcijas izplatīšanai šo produktu piedāvātājiem gala patērētājam – viesnīcām, restorāniem, tūrisma saimniecībām un veikaliem. Mērķis ir panākt, lai viesiem un vietējiem iedzīvotājiem būtu plašākas iespējas un pieeja baudīt vietējo pārtiku.

13.novembrī, plkst. 10.00, Zemkopības ministrijas 314.telpā, notiks seminārs, kurā interesentus klātienē iepazīstināsim ar līdz šim projektā sasniegtajiem rezultātiem un plānotajiem jaunumiem.

Detalizētāka informācija par projektu: http://www.losp.lv/node/5038

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI