DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. augustā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Darbu uzsāk Latvijas goda konsuls Mumbajā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Indijā infromē:
11. augustā darbu uzsāk Latvijas goda konsuls Indijā kapteinis Avinašs Čanders Batra (Capt. Avinash Chander Batra). Kapteinis Avinašs Batra veiks Latvijas goda konsula funkcijas Indijas Maharaštras štatā ar rezidenci Mumbajā.

Vēstnieks Aivars Groza pasniedza kapteinim A. Batram konsulāro patentu un vēlēja veiksmi, pildot jaunos amata pienākumus. Sarunā ar jauno goda konsulu tika pārrunātas iespējas aktivizēt Latvijas un Indijas ekonomisko sadarbību, īpaši tranzīta jomā, izmantojot Latvijas ostu sniegtās iespējas. Tāpat tika apspriestas iespējas veicināt lielāka indiešu studentu skaita piesaisti Latvijas augstskolām. 

Latvijas goda konsulāta adrese Mumbajā:

Seahorse House
30-32, Adi Marzban Street
Ballard Estate
Mumbai 400 001
e-pasts: avinashbatra.lvconsul.mumbai@gmail.com 

Latvijas Goda konsulāta Mumbajā oficiālā atklāšanas ceremonija paredzēta 2017. gada sākumā.

Kapteinis A. Batra ir Mumbajā labi pazīstams un atzīts uzņēmējs, kurš darbojas pārvadājumu un loģistikas jomā. A. Batra ir Seahorse Ship Agencies kompānijas priekšsēdētājs, savulaik bijis Eiropas Savienības Tirdzniecības kameras Indijā Padomes prezidents, Indijas-Šrilankas biedrības prezidents, kā arī Bombejas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Transporta apakškomitejas priekšsēdētājs. Šobrīd kapteinis A. Batra turpina aktīvu darbību starptautiskā transporta un pārvadājumu jomā, sniedzot konsultācijas un pārvadājumu pakalpojumus kā Seahorse Group kompānijas līdzdibinātājs un vadītājs.

Latvijai ir vēl divi goda konsuli Indijā – kopš 2009. gada Latvijas intereses Tamilnādas un Keralas štatos ar rezidenci Čennai pilsētā pārstāv Narajānasvami Ramačandrāns (Narayanaswamy Ramachandra). Savukārt 2015. gada februārī darbu uzsāka Latvijas goda konsuls Karnatakas štatā Kumara Svami Palani Balasubramaniams (Kumara Svami Palani Balasubramaniam), kura rezidences vieta ir Bengalūru.

Latvijas Republikas goda konsuls vai ģenerālkonsuls ir persona, kurai Latvijas Republika uztic veikt valsti reprezentējošas un konsulārās funkcijas saskaņā ar 1963. gada Vīnes Konvenciju par konsulārajiem sakariem, starptautiskajām paražām, Latvijas Republikas noslēgtām konsulārajām konvencijām un citiem Latvijas Republikā spēkā esošajiem starptautiskajiem līgumiem, Diplomātiskā un konsulārā dienesta likumu un citiem normatīvajiem aktiem. Par goda konsulu var būt gan Latvijas Republikas, gan ārvalsts pilsonis, goda konsulam jābūt teicamai reputācijai. Goda konsuls nav ierēdnis un nav Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas darbinieks.

Latvijas vēstniecība Indijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI