DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūnijā, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Valdība izvērtē Latvijas prezidentūras ES Padomē rezultātus

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Noslēdzoties Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē, otrdien, 30. jūnijā, Ministru kabinets izskatīja informatīvo ziņojumu „Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē rezultāti”.

Ziņojumā sniegta informācija par prezidentūras sasniegumiem trijos prioritārajos darbības virzienos – konkurētspējīga Eiropa, digitāla Eiropa, iesaistīta Eiropa. Kā galvenie panākumi izcelta prezidentūras panāktā vienošanās par Eiropas Stratēģisko investīciju fondu, Enerģētikas savienības izveide, paveiktais darbs pie Digitālā vienotā tirgus izveidei būtiskiem tiesību aktu priekšlikumiem telesakaru, kiberdrošības un datu aizsardzības jomā.  Ziņojumā novērtēta Latvijas prezidentūras spēja ātri un efektīvi reaģēt uz izaicinājumiem ES iekšējai drošībai un ES migrācijas un patvēruma politikai. Tāpat uzsvērts prezidentūras paveiktais, stiprinot sadarbību ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas reģiona valstīm.

Ziņojumā iekļauta detalizēta informācija par prezidentūras paveikto dažādu nozaru jautājumos. Informatīvais ziņojums sniedz pārskatu par prezidentūras laikā notikušajiem pasākumiem, prezidentūras publiskās diplomātijas un kultūras programmu un komunikācijas pasākumiem, prezidentūras norisē iesaistītajiem cilvēkresursiem, kā arī atbalstītājiem.

Ziņojumu sagatavojusi Ārlietu ministrija sadarbībā ar visām nozaru ministrijām, Latvijas Banku un sociālajiem partneriem.

Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē norisinājās no 2015. gada 1. janvāra līdz 30. jūnijam.

Informatīvais ziņojums pieejams Ministru kabineta mājas lapā.

Preses un informācijas nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI