DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. februārī, 2015
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Helsinkos oficiāli atklāta Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Somijā informē:
29. janvārī Helsinkos notika Rīgas Doma zēnu kora koncerts par godu Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē atklāšanai. Koncertu apmeklēja Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš un Somijas prezidents Sauli Nīniste (Sauli Niinistö) ar dzīvesbiedri Jenni Haukio (Jenni Haukio).

Koncerta iesākumā Latvijas vēstnieks Somijā Uģis Bambe teica uzrunu, pieminot, ka šis ir ne tikai svinīgs Latvijas prezidentūras ES Padomē atklāšanas pasākums, bet tas notiek arī par godu Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa valsts vizītei Somijā. Latvija šos abus svarīgos notikumus atzīmēja, piedāvājot publikai latviešu mūzikas lepnumu - Rīgas Doma zēnu kora koncertu. Koncertu apmeklēja gan liels skaits goda viesu – vairāki ministri no Latvijas, ārvalstu diplomāti, Latvijas valsts delegācijas pārstāvji un latviešu uzņēmēji, gan vietējā publika pārsteidzoši kuplā skaitā.

Koncerts norisinājās Helsinku Klints baznīcā (Temppeliaukion kirkko). Baznīca tās īpašā arhitektoniskā risinājuma un izcilā dizaina dēļ tiek uzskatīta par vienu no Helsinku simboliem, un ir viens no visvairāk apmeklētajiem tūrisma objektiem Somijā.

Helsinki ir kultūras pasākumiem bagāta pilsēta, tādēļ īpaši priecēja klausītāju lielā atsaucība, kas bija atnākuši, lai dzirdētu Rīgas Doma zēnu kora lielisko sniegumu.

Latvijas prezidentūras ES Padomē atklāšanas pasākumu organizēja Latvijas vēstniecība Somijā sadarbībā ar Valsts prezidenta kanceleju.

Latvijas vēstniecība Somijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI