DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. decembrī, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Izdejosim Latvijas prezidentūru!

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīga, 2014.gada 30.decembris. Lai sekmētu latviešu deju tradīciju atpazīstamību pasaulē, Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariāts aicina ikvienu pulcēties kopīgai dejai Jaungada svinību laikā 11.novembra krastmalā.

Latvijas prezidentūra ES Padomē Latvijai dod iespēju iedvesmot Eiropas sabiedrību ar daudzveidīgu un izcilu kultūras programmu. Tādēļ esam apņēmušies radīt spilgtu un efektīvu Latvijas kultūras prezentāciju Eiropā un citur pasaulē, norāda Prezidentūras publiskās diplomātijas un kultūras programmas vadītāja Selga Laizāne.

31.decembra vakarā 11.novembra krastmalā laika periodā no 23:45-23:52 plānota dejošanas aktivitāte sadarbībā ar postfokloras grupu "Iļģi" un deju grupu "Zīle". Ikviens ir aicināts izdejot deju "Spriguleits", kurai būs simboliska nozīmē Latvijas prezentācijā ES institūcijās Briselē. "Spriguleits" ir tradicionāls latviešu  dancis, kura burvība ir tajā, ka iesaistīties var jebkurš - gan sākumskolas skolēns, gan sirmgalvis.

Kā zināms, sprigulis ir sens darbarīks labības kulšanai un tam ir cieša sasaiste ar dzirnakmeni, kas izvēlēts par Latvijas prezidentūras logo. Spriguļa un dzirnakmens sadarbībā top maize. Un tāda būs arī Latvijas prezidentūras būtība – gādāt par visas Eiropas Savienības labklājību. Tādēļ tieši deja "Spriguleits" izvēlēta par latviešu dejas tradīciju vēstnesi Eiropas Savienībā.

Lāsma Lapinska, projektu vadītāja
Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI