DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Hāgā apskatāma bērnu darbu izstāde „Trejdeviņas saules lec”

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas vēstniecība Nīderlandē informē:
No 1. decembra līdz mēneša beigām Latvijas vēstniecības Hāgā telpās apskatāma bērnu darbu izstāde „Trejdeviņas saules lec”. Izstāde iesāk Adventi – apceres un pārdomu laiku, kā arī noslēdz 2014. gadu, kad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta. Tas arī ir gads, kad Latvija svin dalības Eiropas Savienībā (ES) un NATO desmitgadi un gatavojas gaidāmajai prezidentūrai ES Padomē. Kopumā apskatāmi 29 konkursa dalībnieku darbi, kuros autori atklāj savu redzējumu, priekšstatus, izjūtas un fantāzijas par katru ES dalībvalsti. Kopējā tēma – Saule, kas visiem ir viena, bet katras tautas tradīcijās un pasaules uztverē atspoguļota atšķirīgi.

Izstādi apmeklēt un kopā priecāties par darbiem aicināti vēstniecību, kā arī starptautisko organizāciju pārstāvji Nīderlandē, latviešu diaspora, latviešu skoliņas "Diegabiksis" audzēkņi un pārstāvji. Laipni lūgti arī sadarbības partneri ar ģimenēm un draugiem. Liela interese par izstādi ir "Eiropas Mājas" Hāgā pārstāvjiem, Nīderlandes Ārlietu ministrijas darbiniekiem un valstī dzīvojošām latviešu ģimenēm ar bērniem.

Bērnu mākslas konkursu "Trejdeviņas saules lec" organizēja Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs. Konkursa mērķis – veidot savas tautas kultūras izpratni citu Eiropas tautu kultūru kontekstā. Konkursa dalībnieki tika aicināti pētīt Saules zīmi, simbolu, jēdzienu ES dalībvalstu tautu etnogrāfijā, folklorā un kultūrā – mākslā, literatūrā, arhitektūrā, iegūtās atziņas realizējot vizuālās mākslas darbos. Konkursa dalībnieki bija interešu izglītības pulciņu audzēkņi no 1. līdz 12. klasei, kā arī daži pat 5 un 6 gadus veci bērni. Konkursa 1. kārta tika organizēta Latvijas izglītības iestādēs. Konkursa 2. kārtā novados – Alūksnē (Vidzemes reģiona konkurss), Dobelē (Zemgales reģiona konkurss), Rēzeknē (Latgales reģiona konkurss), Siguldā  (Pierīgas reģiona konkurss), Talsos (Kurzemes reģiona konkurss) un Rīgā piedalījās vairāk nekā 1200 dalībnieku, kuru veiksmīgākie darbi tika izvirzīti konkursa 3. kārtai un noslēguma izstādei Rīgā.

Pēc izrādīšanas Nīderlandē konkursa 3. kārtas izstāde tiks atklāta 2015. gada 9. janvārī Rīgā, Koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga". Izstādē būs apskatāmi vairāk nekā 250 darbi.

Latvijas vēstniecība Nīderlandē

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI