DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2014
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Vēstnieks Imants Lieģis tiekas ar Kečkemetas mēra vietnieci

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā informē:
19. jūnijā Latvijas vēstnieks Ungārijā Imants Lieģis tikās ar Kečkemetas (Kecskemét) vicemēri Klaudiju Semereinē Pataki (Klaudia Szemereyné Pataki). Tikšanās laikā pārrunāja Latvijas un Ungārijas labo sadarbību kultūras jomā, īpaši ņemot vērā, ka Kečkemetā darbojas Starptautiskā keramikas studija, kurā jau kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem aktīvi iesaistās arī latviešu mākslinieki, kā Pēteris Martinsons. Piedaloties P. Martinsona skulptūras atklāšanas ceremonijā, tās autors Šāndors Kečkemēti (Sándor Kecskeméti) atzīmēja, ka latviešu mākslinieks bijis ļoti iecienīts Kečkemetā.

Sarunas laikā arī noskaidrojās, ka pašvaldības Starptautisko attiecību departamenta vadītāja dzied Kečkemetas korī "Ars Nova Vocal" un tuvākajā laikā dosies uz Rīgu, lai piedalītos Pasaules koru olimpiādē, kas notiek Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu ietvaros.

Ņemot vērā, ka Kečkemetā ir izvietota NATO militārā gaisa bāze, vēstnieks Lieģis izmantoja izdevību, lai pateiktos par Ungārijas lēmumu piedalīties NATO gaisa telpas patrulēšanā Baltijas valstīs, sākot ar 2015. gadu.

Kečkemeta ir astotā lielākā Ungārijas pilsēta un atrodas uz dienvidiem no Budapeštas valsts vidienē. 

Latvijas Republikas vēstniecība Ungārijā

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI