DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
1
1

Vēlies jaunu telpaugu? Nāc un iegādājies to LU Botāniskajā dārzā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sestdien, 14. aprīlī, no plkst. 11.00 Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā notiks telpaugu tirdzniecība, kas interesentiem, telpaugu cienītājiem, dos iespēju iegādāties kādu daļu no botāniskā dārza zinošo dārznieku lolotajiem, tirdzniecībā esošajiem, augiem.

Lai skaista būtu ne tikai pavasarīgā ainava aiz loga, bet arī katrs stūrītis mājoklī, laikā, kad tik ļoti ilgojamies pēc zaļuma it visur, LU Botāniskais dārzs aicina papildināt privātās telpaugu kolekcijas ar kādu jauninājumu. Pavasara tirdziņa dienā interesentiem būs iespēja iegādāties kvalitatīvus telpaugus, par kuriem gadu garumā rūpējušies pieredzējušie LU Botāniskā dārza speciālisti un kuri tikai tirdziņa dienā būs pieejami tirdzniecībai.

LU Botāniskā dārza telpaugu izpārdošanā Pavasara tirdziņā būs pieejami gan tādi labi pazīstami un izplatīti telpaugi kā pelargonijas, sansevjēras jeb līdakastes, hemantes, kafijas koki, papardes, aspidistras jeb mājas svētības un citi, gan arī mazāk zināmi eksemplāri. Pieejami būs arī dažādu veidu sukulenti – agaves, alojes, krasulas, havortijas, eonijas un vēl daudzi citi. Savam mājoklim piemērotāko visvieglāk atradīsiet, atnākot uz botānisko dārzu sestdien un izvēloties klātienē.

Atgādinām, ka tirdzniecības dienā iegādāties varēs tikai īpaši šim nolūkam sagatavotus telpaugus. Pārējo kolekciju aicinām baudīt ar acīm uz vietas LU Botāniskajā dārzā.

Pavasara tirdziņš ir iespēja ne vien baudīt svaigu gaisu un dabas skaistumu, veselīgu latviešu ražotāju pārtikas produkciju, izsmalcinātus latviešu amatnieku darinājumus dzirkstošā pavasara atmosfērā, bet arī uzzināt, kā pareizi pavairot telpaugus ar spraudeņiem, izzināt pavasara ārstniecības augu pasauli, kā arī doties izjādēs ar ponijiem un vēl paspēt izbaudīt ziedošās acālijas un eksotiskos tauriņus Tropu tauriņu mājā.

Pavasara tirdziņa dienā ieeja LU Botāniskajā dārzā par īpašu cenu - 3 EUR pieaugušajiem; 2 EUR studentiem, pensionāriem un bērniem līdz 7 g.v. Vairāk informācijas par pasākumu atradīsiet šeit.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI