DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Notiks konference sociālā darba speciālistiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Labklājības ministrs Jānis Reirs piektdien, 23. martā, plkst.10.00 atklās ministrijas rīkoto konferenci sociālā darba speciālistiem “Profesionālo kompetenču pilnveide sociālajā darbā”, kurā piedalīsies 450 sociālā darba speciālisti no visas Latvijas.

"Spēja kritiski un profesionāli izvērtēt, ko spējam, un, kas ir jāattīsta, mērķtiecīga darbība jaunu un inovatīvu pieeju apguvē, ētiska rīcība un personības attīstība ir mūsdienīga sociālā darba izaicinājumi.  To paveicot, varam saskatīt un izprast problēmas, pieņemt dažādo, nenosodīt un rast labākos risinājumus, lai iedrošinātu un būtu blakus tiem, kam tas nepieciešams, un piedzīvotu tos gandarījuma brīžus, kad klienti atrisina savas sarežģītās situācijas", uzsver labklājības ministrs Jānis Reirs.

Konference "Profesionālo kompetenču pilnveide sociālajā darbā" ir turpinājums iepriekšējos gados iesāktajai sarunai par profesionālo integritāti un tai atbilstošu rīcību saskaņā ar izvēlētās profesijas vērtībām un pamatprincipiem. Konferences mērķis ir veicināt sarunu par mērķtiecīgu profesionālo kompetenču plānošanu un pilnveidi jomas, institūcijas un personas līmenī.

Tās norise plānota divās plenārsēdēs. Pirmajā tiks runāts par sociālā darba kompetenču plānošanu, vadīšanu un nākotnes izaicinājumiem. Konferences otrajā daļā profesionāļi dalīsies pieredzē par kompetenču attīstību un profesionālās kompetences nozīmi sociālā darba praksē.

Konferences mērķa grupa ir valsts un pašvaldību iestāžu un nevalstisko organizāciju sociāla darba speciālisti, izglītības iestāžu mācībspēki un studenti, kā arī citi interesenti.

Konference notiks Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3, no plkst.10.00 līdz 15.30.

Savukārt konferences noslēgumā plkst. 16.00 notiks konkursa "Labākais sociālais darbinieks Latvijā 2017" balvas pasniegšanas ceremonija.  Konferencei un balvas pasniegšanas ceremonijas norisei būs iespējams sekot arī videotiešraidē Labklājības ministrijas tīmekļa vietnē www.lm.gov.lv.

Konference tiek īstenota ESF projekta Profesionāla sociālā darba attīstība pašvaldībās ietvaros. Projekts uzsākts 2015. gada aprīlī un turpināsies līdz 2022. gada decembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI