DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs piedalīsies ES Ārlietu padomes un ES Vispārējo lietu padomes sanāksmēs Briselē

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2018. gada 19. martā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Briselē.

Sanāksmē ministri diskutēs par ES–Ukrainas attiecībām, pievēršot uzmanību Ukrainas valdības īstenoto reformu procesam un notikumiem Austrumukrainā.  

Ārlietu ministri pārrunās aktuālo situāciju Sīrijā, gatavojoties Sīrijas konferencei Briselē 24. un 25. aprīlī, kā arī diskutēs par Irānu un Kopīgā visaptverošā rīcības plāna Irānai (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA) īstenošanu.

Sanāksmē paredzēta arī tikšanās ar Dienvidkorejas ārlietu ministri Kjunvu Kangu (Kang Kyung-wha), lai pārrunātu aktuālo situāciju Korejas pussalā.

20. martā E. Rinkēvičs piedalīsies ES Vispārējo lietu padomes un Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta sanāksmēs Briselē. 

ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē ministri apstiprinās 22. un 23. marta plānotās Eiropadomes sanāksmes secinājumu projektu, kā arī pievērsīsies 2017. gada decembra Eiropadomē pieņemto lēmumu īstenošanai.

Tāpat darba kārtībā būs prezidentūras sagatavotais diskusiju apkopojums Padomē par 2018. gada Eiropas semestri. Ministri arī virzīs apstiprināšanai Eiropadomē ekonomikas politikas rekomendācijas euro zonai.

Plānots, ka sadaļā "Citi darba kārtības jautājumi" Eiropas Komisija informēs dalībvalstis par aktuālo situāciju par likuma varu Polijā.

Savukārt Vispārējo lietu padomes 50. panta formāta sanāksmē ministri sagatavos 22. un 23. marta Eiropadomes sanāksmi 50. panta formātā un uzklausīs ES sarunveža sniegto informāciju par aktuālo sarunās par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI