DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. martā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Aktuālais valsts eksāmenu kārtotājiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Provizoriski tiek prognozēts, ka šogad centralizētos eksāmenus no vispārējās vidējās izglītības un profesionālās izglītības iestādēm kārtos vairāk nekā 15 000 izglītojamo. Lai iegūtu vispārējās vidējās izglītības sertifikātu, izglītojamajiem jānokārto 3 obligātie centralizētie eksāmeni - matemātikā, latviešu valodā, vienā no piedāvātajām svešvalodām un viens eksāmens pēc izglītojamā izvēles.

Personas, kuras ir ieguvušas vispārējo vidējo izglītību, arī šogad centralizētos eksāmenus varēs kārtot četrās augstskolās – Latvijas Universitātē, Daugavpils Universitātē, Liepājas Universitātē un Vidzemes Augstskolā.

No 13. marta līdz 16. martam notiks svešvalodu centralizētie eksāmeni – angļu, vācu, krievu un franču valodā. Joprojām populārākais svešvalodu eksāmens ir angļu valodas centralizētais eksāmens, kura kārtošanai pieteikušies aptuveni 13,5 tūkstoši izglītojamo.

Atbilstoši 2015.gada 29.septembra Ministru kabineta noteikumos nr. 543 noteiktajam arī šogad skolēniem ir iespēja aizstāt svešvalodas centralizēto eksāmenu vispārējās vidējās izglītības programmā ar starptautiskas testēšanas institūcijas pārbaudījumu svešvalodā. Šogad šo iespēju paredzējuši izmantot 280 skolēni.

Lai uzsvērtu eksperimentālo un pētniecisko prasmju nozīmi mācību priekšmetu apguvē un lai iesaistītu pēc iespējas lielāku skaitu skolēnu laboratorijas darbu izstrādē, 2017./2018.mācību gadā VISC turpinās piedāvāt skolām diagnosticējošos laboratorijas darbus 11. klasē fizikā un ķīmijā. To norise paredzēta vienlaicīgi 2018. gada 10.aprīlī. Izglītības iestādes varēs ļaut skolēniem izvēlēties, kura diagnosticējošā darba norisē viņi vēlas piedalīties.

Maijā notiks pārējie centralizētie eksāmeni, savukārt vispārējās vidējās izglītības sertifikātus izsniegs šī gada 29. jūnijā. Tāpat Valsts izglītības satura centra atgādina, ka, saskaņā ar pagājušajā gadā pieņemtajiem grozījumiem valsts pārbaudījumu norises kārtībā un noteikumos par centralizēto eksāmenu saturu un norises kārtību 12. klašu skolēniem eksāmena kārtošanas valoda ir latviešu valoda.

Valsts izglītības satura centrs kā katru gadu sadarbojas ar Valsts policiju un atgādina, ka par pārkāpumiem eksāmenu norises laikā vai izteikt viedokli, rakstot e-pastu: eksameni@visc.gov.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI