DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

Par rīcību novēršot pārkāpumus Bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā “Ainaži”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Pirmdien, 29. janvāri, Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārs Aivars Lapiņš uz izmeklēšanas laiku no amata atstādinājis Bērnu psihoneiroloģiskās slimnīcas “Ainaži” valdes locekli Ilonu Balodi saistībā ar Veselības inspekcijas konstatētajiem pārkāpumiem slimnīcā.

22. janvārī Veselības inspekcija sadarbībā ar Tiesībsarga biroju veica ārkārtējo pārbaudi Bērnu psihoneiroloģiskā slimnīca slimnīcā "Ainaži". Izvērtējot medicīnisko dokumentāciju un saņemot ārstniecības personu mutiskus paskaidrojumus, ir konstatēti vairāki būtiski normatīvu aktu pārkāpumi kārtībā, kādā ierobežojami pacienti, obligātajās prasībās ārstniecības iestādēs un medicīnisko dokumentu lietvedības kārtībā.

Veselības inspekcija lems par administratīvās pārkāpuma lietvedības uzsākšanu atbilstoši Latvijas Administratīvā pārkāpuma kodeksa 45.1 panta pirmajai daļai un izteiks rakstveida brīdinājumu slimnīcai par tās darbības apturēšanu atbilstoši Ārstniecības likuma 75.panta pirmajai un trešajai daļai.

"Veselības inspekcijas konstatētie fakti norāda uz nepieļaujamu situāciju slimnīcā. Tā tiks detalizēti izmeklēta," savu lēmumu komentē VM valsts sekretārs A.Lapiņš. "Izsaku visdziļāko nožēlu par izveidojušos situāciju. Pacientu vecākiem apliecinām, ka slimnīca turpina darbu un jaunā vadība darīs visu, lai novērstu inspekcijas konstatētos pārkāpumus."

Pēc iepazīšanās ar Veselības inspekcijas ziņojumu VM valsts sekretārs Aivars Lapiņš pieņēma lēmumu par slimnīcas valdes locekles I.Balodes nekavējošu atstādināšanu. Slimnīcas darbības nodrošināšanai tās valdē uz laiku iecelts Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra valdes priekšsēdētājs Jānis Buģins. Vienlaikus Veselības inspekcijai dots uzdevums ārkārtas pārbaudes veikt visās psihoneiroloģiskajās slimnīcās, kurās tiek nodrošināta bērnu un pusaudžu ārstēšana.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI