DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Jānis Dūklavs vienojas par sadarbību lauksaimniecībā ar Ukrainu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ceturtdien, 14. decembrī, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs tikās ar Ļvovas apgabala (Ukraina) gubernatoru Oļegu Siņutku un viņa vadīto delegāciju, lai pārrunātu Latvijas un Ļvovas apgabala ekonomisko sadarbību. Tāpat tikšanās laikā tika parakstīts Zemkopības ministrijas (ZM) un Ļvovas apgabala nodomu protokols par turpmāko sadarbību lauksaimniecības jautājumos.

Tikšanās laikā zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un Ļvovas apgabala gubernators Oļegs Siņutka parakstīja nodomu protokolu par ZM un Ļvovas apgabala administrācijas sadarbību akvakultūras jomā, lauksaimniecības konsultāciju pakalpojumu nozarē un mežsaimniecībā.

Nodomu protokols paredz pieredzes apmaiņu lauksaimniecības izglītības un konsultāciju dienesta darba organizēšanā, meža apsaimniekošanas un meža atjaunošanas jautājumos, kā arī pieredzes apmaiņu zivsaimniecības un akvakultūras jomā.

Tāpat tikšanās laikā, kurā piedalījās arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, vienojās par nepieciešamību stiprināt divpusējo ekonomisko sadarbību. Zemkopības ministrs un Ļvovas apgabala gubernators uzsvēra, ka Latvijas un Ukrainas uzņēmēji ir ieinteresēti un gatavi paplašināt savstarpējo tirdzniecību ar lauksaimniecības un pārtikas u.c. precēm abu valstu starpā.

Vizites laikā Ukrainas delegācija atzinīgi novērtēja Latvijas mežu nozares augsto attīstību kā stādu audzēšanas, tā arī mežu apsaimniekošanas un loģistikas jomā. Ļvovas Mežsaimniecības pārvaldes vadītājs Anatolijs Deineka izteica vēlmi nosūtīt uz Latviju Ukrainas Mežsaimniecības jomas ekspertus Latvijas pieredzes un labāko prakšu pārņemšanai. Tāpat tikšanās laikā tika pārrunātas sadarbības iespējas veterinārmedicīnas jomā.

Jau ziņots, ka kopā ar Ļvovas gubernatoru Latviju apmeklē Ļvovas apgabala Lauksaimniecības politikas departamenta direktore Nataļja Hmiz, Ļvovas apgabala administrācijas Ekonomiskās politikas departamenta direktors Romāns Fiļipivs un Mežsaimniecības pārvaldes vadītājs Anatolijs Deineka. Delegācija ieradusies Latvijā, lai gūtu pieredzi lauksaimniecības un mežsaimniecības politikas īstenošanā, kā arī lauksaimniecības un pārtikas preču ražošanā un aprites uzraudzībā atbilstoši ES standartiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI