DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs paraksta saprašanās memorandu starp Latvijas un Paragvajas Ārlietu ministrijām

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 12. līdz 14. decembrim ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uzturējās oficiālā vizītē Paragvajas Republikā.

Vizītes laikā E. Rinkēvičs parakstīja saprašanās memorandu starp Latvijas un Paragvajas Ārlietu ministrijām par politiskajām konsultācijām par abpusēji interesējošiem jautājumiem. Parakstot saprašanās memorandu, ārlietu ministrs pauda pārliecību, ka panāktā vienošanās ļaus padziļināt divpusējo politisko dialogu un sadarbību dažādās jomās. E. Rinkēvičs aicināja pirmās politiskās konsultācijas noturēt Rīgā.

Tiekoties ar Paragvajas ārlietu ministru Eladio Liosagu Kavaljero (Eladio Loizaga Caballero) un ārlietu ministra vietnieku Federiko Gonsalesu (Federico Gonzáles), ārlietu ministrs pozitīvi novērtēja draudzīgās un konstruktīvās attiecības valstu starpā, kā arī aktīvo sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros. Vienlaikus E. Rinkēvičs īpaši uzsvēra Latvijas interesi attīstīt ekonomisko sadarbību ar Paragvaju. "Zīmīgi, ka tieši šogad aprit 25 gadi kopš Latvijas un Paragvajas diplomātisko attiecību nodibināšanas. Esam pārliecināti, ka šī vizīte veicinās aktīvu politisko dialogu, kā arī pavērs jaunas iespējas attīstīt sadarbību tirdzniecības, tranzīta un loģistikas, tūrisma, izglītības, zinātnes, tai skaitā informācijas un komunikāciju tehnoloģiju un inovāciju jomās," norādīja ārlietu ministrs.

Pārrunājot sadarbību izglītības un zinātnes jomās, E. Rinkēvičs uzsvēra to, ka Latvijas augstākās izglītības diplomi ir atzīti starptautiski un to, ka augstskolas Latvijā piedāvā plašas studiju iespējas angļu valodā.

Tikšanās reizē ar Paragvajas rūpniecības viceministru Hose Luisu Rodrigesu (José Luis Rodríguez) ārlietu ministrs pauda atbalstu ES un Mercosur (Dienvidu kopējā tirgus Asociācija) nolīguma noslēgšanai. Tāpat ministrs atkārtoti uzsvēra Latvijas vēlmi padziļināt sadarbību ar Paragvaju transporta, loģistikas, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju, kā arī citās jomās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI