23. novembrī, 2017
TĒMA: Ekonomika

Livonijas balvas saņem AS “Balticovo” un AS “Tallink Latvija”

Ceturtdien, 23.novembrī, Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) un Igaunijas Biznesa kamera Latvijā pasniedza Livonijas balvas, ko saņēma AS “Balticovo” par veiksmīgu darbu Igaunijā un AS “Tallink Latvija” par sasniegumiem Latvijā.

Balvas pasniedza Latvijas ministru prezidents Māris Kučinskis, kā arī Latvijas vēstnieks Igaunijā Raimonds Jansons un Igaunijas vēstnieks Latvijā Tonis Nirks (Tõnis Nirk). Šī iniciatīva tiek realizēt jau atkārtoti, tādējādi godinot un veicinot kaimiņvalstu sadarbību un kopēju projektu realizēšanu. "Latvijai un Igaunijai jau ilgstoši ir labas kaimiņattiecības un šobrīd nav pat iespējams piesaukt nevienu jautājumu, par kuru būtu domstarpības abu valstu starpā. Esmu lepns par Latvijas uzņēmumiem Igaunijā, kā arī par Igaunijas uzņēmumiem Latvijā. Esmu pārliecināts, ka nākotnē abās valstīs būs arvien vairāk kompāniju, ar ko lepoties," sacīja M.Kučinskis.

LTRK pārstāvis Igaunijā, Igaunijas OU "Sakret" vadītājs Kaspars Pacēvičs norādīja, ka uzņēmējiem jādomā par pārrobežu sadarbību, lai spētu audzēt lielāku kapacitāti un konkurētspēju, tādējādi iekarojot pēc iespējas plašāku tirgus pasaulē.

Saņemot balvu AS "Balticovo" valdes loceklis un komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps pauda: "Saņemt šādu apbalvojumu Balticovo ir liels gods – priecājamies, ka tiekam novērtēti arī ārpus Latvijas robežām! Tāpat arī esam gandarīti, ka mūs novērtē kā paraugu Baltijas valstu ekonomisko attiecību stiprināšanai – Baltijas tirgū esam darbojušies ilgstoši un patstāvīgi, un nostabilizējuši savu pozīciju. Tāpēc arī īpaši patīkami apzināties, ka Igaunijas patērētāji, ražotāji un tirgotāji novērtē Latvijas vistu olu un olu produktu kvalitāti."

Savukārt AS "Tallink Latvija" valdes loceklis un ģenerāldirektors Hillards Taurs (Hillard Taur) norādīja, ka uzņēmumam ir gods saņemt Livonijas balvu, jo tas ir vienīgais, kas nodrošina ikdienas pasažieru, pasažieru transportlīdzekļu un kravu pārvadājumu jūras satiksmi starp Rīgu un Stokholmu.  "Kā uzticams darba devējs un partneris 12 gadu darbības laikā Latvijas tirgū maršrutā starp Rīgu un Stokholmu kopumā esam apkalpojuši vairāk nekā 6,5 miljoni pasažieru, pārvadājuši vairāk nekā 811 pasažieru transportlīdzekļus un 511 kravas vienības. Latvijas tirgū mēs pastāvīgi investējam Rīga–Stokholma līnijas attīstībā, maršruta sinerģijas iespēju izmantošanā saistībā ar citiem "Tallink" un "Silja Line" maršrutiem, kā arī investējam "Tallink Hotel Riga" darbībā, kas Latvijas tirgū dod papildu vērtību klientiem, tūristiem. Nozīmīgs ir "Tallink"  pastāvīgs atbalsts un ieguldījums Latvijas ekonomikā, kā arī informatīvais un finanšu līdzekļu ieguldījums Latvijas kā saistoša tūrisma galamērķa reklamēšanā tuvākās un tālākās valstīs," sacīja H.Taurs.

Livonijas balvas pirmo reizi pasniedza 2013.gadā, kad to iniciēja Igaunijā strādājošie Latvijas uzņēmēji, tādējādi rādot savu varēšanu un lieliskās idejas. Mērķis ir godināt abās valstīs strādājošu uzņēmumu atpazīstamību, konkurētspēju un aicināt sadarboties, lai rezultāti būtu pēc iespējas efektīvāki. Pirmo balvu saņēma Latvijas vēstnieks Igaunijā Kārlis Eihenbaums.

Pirms balvas pasniegšanas notika arī LTRK un Igaunijas Tirdzniecības kameras Latvijā organizēts forums "VIENKĀRŠI, DROŠI, POZITĪVI – EST-LAT tūrisma tendences un prognozes", kas tapa Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta "DELBI 2" ietvaros.