DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitāte slēdz sadarbības līgumu ar Madonas novada un Jēkabpils pašvaldību

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Universitāte (LU) un Madonas novada pašvaldība otrdien, 17. oktobrī, noslēgusi Nodomu protokolu par sadarbību izglītības, reģionālās attīstības un zinātnes jomā un līgumu par sadarbību ar Madonas novada bibliotēku. Savukārt Jēkabpils pilsētas pašvaldībā notika saruna par pašvaldības redzējumu augstākās izglītības jomā Jēkabpilī un LU Jēkabpils filiāles lomu tajā, kā arī turpmākajiem sadarbības plāniem.

Nodomu protokola līgums ir apliecinājums tam, ka Madonā ikvienam turpmāk būs iespēja iegūt kvalitatīvu izglītību. Tas ir jauns sākums sekmīgai, tālejošai, arī iespējās neierobežotai sadarbībai, studijām un pētnieciskajam darbam, uzsvēra pašvaldībā.

Nodomu protokolu parakstīja Madonas novada domes priekšsēdētājs Agris Lungevičs un LU prorektors eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā prof. Valdis Segliņš.

Savukārt sadarbības līgums ar Madonas novada bibliotēku paredz, ka Madonas filiāles grāmatas turpmāk atradīsies novada bibliotēkas ēkā. "Tas ir izdevīgi studentam, jo viņš, nākot pēc savas grāmatas studijām, var papildu paņemt jebkuru citu grāmatu un var izmantot bibliotēkas resursus," stāstīja LU Madonas filiāles vadītāja Lolita Kostjukova.

Savukārt Jēkabpilī otrdien, 17. oktobrī, V. Segliņš, LU administrācijas vadītājs Ansis Grantiņš, rektora vietnieks studentu un sociālajos jautājumos Jānis Stonis un LU Jēkabpils filiāles direktora p.i. Lolita Kostjukova tikās ar Jēkabpils pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieci sociālos jautājumos Līgu Kļaviņu.

Tikšanās laikā notika saruna par LU Jēkabpils filiāles lomu pašvaldībā, kā arī turpmāko sadarbību gan tālākizglītībā, gan ar uzņēmējiem. Sarunu gaitā tika izvirzīti  prioritārie sadarbības virzieni: pedagoģijas, komercdarbības, cilvēkresursu un talantu vadības, pašvaldības darbinieku tālākizglītības un kompetenču pilnveidošanas, iedzīvotāju mūžizglītības, sadarbības ar reģiona izglītības iestādēm informācijas tehnoloģiju jomā, izmantojot jaunatklātā "Microsoft Inovāciju centra" sniegtās iespējas un citās ar reģiona attīstību saistītās jomās.

Universitātes pārstāvji tikšanās laikā uzsvēra, ka ar filiāli LU ienāk Jēkabpils reģionā, piedāvājot ne tikai filiāles studentiem, bet arī uzņēmējiem izmantot resursus un iespējas, ko sniedz Universitāte.

Arī Madonas un Jēkabpils filiāļu vadītāja L. Kostjukova norādīja, ka pēc Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas pievienošanas Universitātei filiālēm ir plašāks lauks pētniecības, fakultāšu un kolektīva ziņā. "Emocionāli ir rūgtums, bet racionāli ieguvējs ir students un novads," atzina L. Kostjukova.

Rudenī LU Madonas filiālē uzņemti 30 studenti, bet Jēkabpilī – 19 studenti. Kopumā LU Madonas filiālē studē 60 studenti, bet LU Jēkabpils filiālē – 113 studenti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI