DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. oktobrī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitāte kā vienīgā no Latvijas ierindojas 1,5% reģiona valstu universitāšu vidū

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Universitāte (LU) prestižajā QS University Rankings: EECA reitingā ierindojas 1,5% prestižāko jaunattīstības un Centrālazijas valstu universitāšu vidū, ieņemot 44. vietu, un ir vienīgā Latvijas augstskola, kas iekļuvusi TOP 50, liecina šodien publiskotie dati.

"QS reitings ir viens no starptautiski vispazīstamākajiem reitingiem. Tas ir ļoti augsts vērtējums - LU ierindoties 1,5% prestižāko jauno ekonomiku un Centrālazijas valstu universitāšu vidū. Reitinga rezultāti arī rāda lietas, uz ko jāliek īpašs uzsvars, tas ir, jāpievērš lielāka uzmanība tieši starptautiski plašāk citētu publikāciju veidošanai un starptautisko pasniedzēju piesaistīšanai," uzsver LU rektors Indriķis Muižnieks.

Reitings veidots, ņemot vērā vairākus indikatorus, no kuriem visbūtiskākie bija akadēmiskā reputācija un universitātes reputācija darba devēju vidū. Vērtēja 2938 augstskolas.

Kāpiens par trim vietām, salīdzinot ar pērno gadu, atspoguļo LU veikto reformu veiksmīgus rezultātus, attiecīgi pieaudzis ārzemju pasniedzēju skaits, sekmīgi notiek personāla ar doktora grādu ataudze, uzlabojas reputācija akadēmiskajā un darba devēju vidē.

"Mums ir liels prieks redzēt, kā LU neapstājas attīstībā un turpina uzlabot darbību, kas atmaksājas ar šādām, ja tās tā var nosaukt, uzslavām, iekļūstot reitingos. LU ir novērtēta ne tikai nacionālā mērogā, bet arī starptautiski. Galvenais patlaban ir neapstāties pie sasniegtā, bet turpināt uzlabot studiju procesu un kvalitāti, ieguldīt studentos, attīstīt zinātni. Mēs ticam, ka turpināsim attīstīties un iekļūt reitingos, uzlabojot savas pozīcijas, un mēs, studenti, esam gatavi turpināt darboties, lai to palīdzētu sasniegt," norāda LU Studentu padomes priekšsēdētāja Signe Skutele.

TOP 100 iekļuvušas universitātes no 18 reģiona valstīm. Starp tām 55. vietā ir Rīgas Tehniskā universitāte. Savukārt Rīgas Stradiņa universitāte ierindojusies 108. vietā, bet Latvijas Lauksaimniecības universitāte – 139. vietā.

Reitingā dominē Krievijas universitātes. 1. vietu jau vairākus gadus ieņem Mihaila Lomonosova Maskavas Valsts universitāte, 2. vietu – Novosibirskas Valsts universitāte, bet 3. vietu, kopš pērnā gada pakāpjoties par divām vietām, ieņem Tartu universitāte (Igaunija).

Vairāk informācijas par QS University Rankings: EECA reitinga rezultātiem pieejama šeit.

Reitingā vērtēja augstskolas no Armēnijas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Bosnijas un Hercogovinas, Bulgārijas, Horvātijas, Čehijas, Igaunijas, Ungārijas, Kazahstānas, Kirgistānas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas, Krievijas, Serbijas, Slovākijas, Slovēnijas, Turcijas un Ukrainas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI