viss arhīvs

E-konsultācijas

Lapas karte

Kontakti

Valsts prezidents aicina stiprināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbu

Valsts prezidenta kanceleja
12.10.2017
Palielināt | Samazināt

Ieteikt:   +0

Drukāt
 Nosūtīt
 Ziņot redaktoram
 Komentēt
Iesaka:   +0 -0

“Korupcija mazina cilvēku ticību valstij. Tā izmaina valsts vērtību sīknaudā. Stipra valsts ir tāda, kurai uzticas tās iedzīvotāji. Valsts, kurā visi valsts pārvaldes darbinieki, politiķi, valsts uzņēmumu vadītāji strādā valsts, sabiedrības un ikviena cilvēka interesēs. Valsts, kurā amatpersonas rīkojas valstiski un tālredzīgi, spēj pamatot ikvienu lēmumu un skaidrot to sabiedrībai,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, 12. oktobrī uzstājoties svinīgajā pasākumā par godu 15. gadadienai kopš Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darba sākšanas.

Valsts prezidents uzsvēra: "Korupcija ir viens no lielākajiem draudiem valsts drošībai, jo tā vājina demokrātisku valsts pārvaldi, bremzē tautsaimniecības attīstību, mazina investoru un partneru uzticēšanos. Aicinu Saeimu un Ministru kabinetu stiprināt KNAB darbu, lai sniegtu pārliecību ikvienam mūsu valsts iedzīvotājam, ka korupcijas noziegumi tiks izmeklētas profesionāli, ātri un efektīvi."

Valsts prezidents atzina, ka daļā sabiedrības pret korupciju diemžēl joprojām izturas iecietīgi. Tādēļ jāatceras, ka valsts apkrāpšana ilgtermiņā vēršas pret valsti un sabiedrību, tai skaitā pret kukuļa devējiem un ņēmējiem.

"Latvijas spēks ir atklātība un godīgums – pašiem pret sevi un vienam pret otru. Tikai tad, ja esam godīgi un atklāti lēmumu pieņemšanas procesā un pašaizliedzīgi strādājam, lai sasniegtu rezultātu, varam veidot labāku mūsu valsti, veicināt cilvēku vēlmi būt daļai no Latvijas," norādīja Valsts prezidents, paužot pateicību KNAB darbiniekiem par pašaizliedzīgu darbu arī birojam sarežģītos laikos un novēlot veiksmi jaunajam KNAB priekšniekam Jēkabam Straumem.

Ieteikt:  +0

KOMENTĀRI (0)
Komentārā lūdzam izteikt Jūsu viedokli. Ja Jums ir neskaidrības par izskatīto tematu, jautājumiem izmantojiet sadaļu "E-konsultācijas".

drošības attēls
Pievienot

Informācijas statuss
Šī sadaļa ir platforma nepastarpinātai valsts iestāžu komunikācijai ar sabiedrību.

• Par preses relīžu saturu atbild informācijas iesniedzējs. LV portāls publicē iesūtīto informāciju, to nerediģējot un nemainot.
  • Aicinām valsts pārvaldes iestādes paziņojumu iesūtīšanai izmantot e-pastu: pr@lv.lv
Lietotājiem der zināt.

VISVAIRĀK LASĪTIE

REKLĀMA

SKAIDROJUMI. LIKUMI PRAKSĒ. DISKUSIJAS. ZINI SAVAS TIESĪBAS UN PIENĀKUMUS!

Ceļvedis valsts informācijā. Specializēts portāls dialogam starp sabiedrību un valsti.
ATSLĒGVĀRDI:
  • VISI