DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Aicinājums uz preses pasākumu par OIK reformas ieviešanas gaitu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Lai rastu risinājumu, kā arvien pieaugošo obligātā iepirkuma komponenti (OIK) noturēt 26,79 EUR/MWh apmērā, kā to apņēmusies valdība Deklarācijā par Māra Kučinska vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību, Ekonomikas ministrija īstenojusi virkni pasākumus.

Pērn, 2016. gada 23. novembrī, Saeima atbalstīja grozījumus Elektroenerģijas tirgus likumā, kas paredz no 2018. gada 1. janvāra mainīt obligātās iepirkuma komponentes (OIK) finansēšanas modeli, kas ļaus mazināt ražošanas uzņēmumu OIK maksājumus, būtiski palielinot to konkurētspēju, lai rūpniecības uzņēmumi savu darbību varētu attīstīt Latvijā.

Savukārt, šā gada 28. augustā valdība atbalstīja Ekonomikas ministrijas piedāvāto risinājumu OIK sloga ierobežošanai -  elektrostacijām ar jaudu virs 100 MW atteikties no 75% atbalsta elektroenerģijas OIK ietvaros, pretim saņemot vienreizēju kompensāciju. Šīs ir AS "Latvenergo" piederošās elektrostacijas Rīgas TEC-1 un TEC-2.

Lai informētu par OIK reformas būtību un potenciālo ietekmi uz uzņēmējiem un mājsaimniecībām,
aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus uz preses pasākumu
trešdien, šā gada 27. septembrī, plkst. 11.00
Ekonomikas ministrijas 406. zālē, Brīvības ielā 55, Rīgā (4. stāvs).
(Pasākuma plānotais ilgums – 1 - 1,5 stundas.)

Preses pasākumā piedalīsies Ekonomikas ministrijas, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un AS "Sadales tīkls" pārstāvji.

Lūdzam mediju pārstāvjus apstiprināt dalību pasākumā līdz š.g. 26. septembra plkst. 17.00, rakstot uz e-pastu prese@em.gov.lv vai zvanot pa tālruņa nr. 67013193.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI