DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. septembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

ASV tiek parakstīts Latvijas un Microsoft korporācijas sadarbības līgums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministra padomniece un Latvijas Universitātes profesore Signe Bāliņa, kā arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) jautājumos Edmunds Beļskis piedalījās Latvijas valdības un Microsoft Publiskā sektora drošības programmas* sadarbības līguma slēgšanā. Pasākums notika 2017. gada 19. septembrī Latvijas vēstniecībā ANO, ASV, Latvijas valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizītes laikā.

Sadarbības līgumu parakstīja Latvijas Aizsardzības valsts sekretārs Jānis Garisons un Microsoft korporācijas viceprezidente sadarbībai ar publisko sektoru Tonija Tounsa-Vaitlija (Toni Townes-Whitley).

VARAM pārstāvji atzīst, ka iesaistoties Microsoft Publiskā sektora drošības programmas īstenošanā, tiks veicināta Latvijas informācijas tehnoloģiju infrastruktūras kapacitāte. Tāpat šis līgums ļaus Latvijai saņemt ātrāku starptautisku informāciju par stratēģiski svarīgām aktualitātēm, piemēram, iespējamajiem kiberdraudiem.

Vienlaikus tiek uzsvērts, ka starptautiskā sadarbība IKT jomā ļauj atrast drošus tehnoloģiju partnerus gan iedzīvotāju un uzņēmēju vidū, gan valsts pārvaldes institūcijās.

*Microsoft Publiskā sektora drošības programma (PSDP) ir izveidota 2003. gadā, un tās mērķis ir veicināt sadarbību starp Microsoft drošības dienestiem un valdības ekspertiem publiskā sektora un sabiedrības drošības vairošanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI